28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.si1+1=2Letos poleti v vrtcih več otrok kot prejšnja leta

Letos poleti v vrtcih več otrok kot prejšnja leta

Kar tri skupine več kot lansko poletje imajo v trboveljskem vrtcu. Tudi v Hrastniku je tokrat ena skupina več v primerjavi z lanskim letom, le v Zagorju v zadnjem tednu beležijo manj prijavljenih otrok kot v istem obdobju lani.

“Vsako leto se dejansko obiskovanje prijavljenih otrok v poletnem času zniža za tja do 30%, kar pa za letos še ne morem trditi, saj imamo v enoti Pikapolonica že več kot 80% prisotnost in v enoti Barbara 94% prisotnost prijavljenih otrok” nam predstavi stanje najmlajših obiskovalcev v vrtcu ravnateljica Daša Bokal.

Enoti Pikapolonica in Barbara sta odprti za 14 skupin trboveljskih otrok, ki tudi v poletnem času obiskujejo vrtec. V enoti Pikapolonica deluje 8 oddelkov, v katere je prijavljenih do 120 otrok v mesecu juliju in do 90 otrok v mesecu avgustu.

V enoti Barbara deluje 6 oddelkov, tam je v juliju prijavljenih do 100 otrok in meseca avgusta do 85 otrok.

Najmanj otrok bo meseca avgusta

Tudi v hrastniškem vrtcu bo najmanj otrok v vrtčevskem varstvu avgusta. V juliju v  juliju je prijavljenih od 91 do 113 otrok, v avgustu pa od 78 do 100 otrok. Najmanj otrok bo v vrtcu zadnji teden v juliju in prvi teden v avgustu. Oblikovali bodo 5 ali 6 oddelkov. In kot še pojasni Maja Petan Majcen, hrastniška ravnateljica, bo poslovala, kot leta prej, le centralna enota- Dolinca.

Preteklo leto je bilo prijavljenih otrok za 7 oddelkov, torej za en oddelek manj, kot letos.

Otroško igrišče vrtca Maja po preureditvi. Foto: Damir Kozolič

V Vrtcu Zagorje ob Savi je trenutno prisotnih 270 otrok, odprte pa so vse matične enote vrtca, razen oddelkov na podružničnih šolah. Otrok je trenutno prisotnih nekoliko manj kot v istem tednu v lanskem letu, poroča ravnateljica Darja Rakovič. “Število prisotnih otrok se iz dneva v dan spreminja, starši nas dnevno obveščajo o spremembah napovedane prisotnosti oziroma odsotnosti otrok.”

Brezplačna poletna odsotnost le v Hrastniku

Tisti otroci, ki poletja preživijo z dedki, babicami ali v kakšnem drugem varstvu izven vrtca pa morajo vseeno plačati “rezervacijo” za svoje mesto v skupini.

Starši, lahko za svojega otroka ob najmanj enomesečni ali največ dvomesečni odsotnosti v času od 1. 7. do 31. 8. rezervirajo mesto (poletna rezervacija). Za mesec, ko je otrok v celoti odsoten, v trboveljskem vrtcu plačajo 20 % višine njihovega plačilnega razreda.

V Zagorju je rezervacijo možno uveljavljati od 1. junija pa vse do 30. septembra, za najmanj en mesec in največ dva meseca odsotnosti otroka (kadarkoli v navedenem obdobju). Starši plačajo rezervacijo v višini 30 % od vrednosti plačila, določenega z odločbo o višini plačila vrtca.

Za starše, ki imajo otroke v Vrtcu Hrastnik rezervacija ni potrebna, saj kot še pojasni Petanova, ustanoviteljica Občina Hrastnik v celoti krije stroške odsotnih otrok (s stalnim bivališčem v Občini Hrastnik) v juliju in avgustu.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...