-- OGLAŠEVANJE --

Letos bodo preoblekli vrtec, prihodnje leto še zdravstveni dom

-- OGLAŠEVANJE --

Zdravstveni dom in enota Sonček Vrtca Hrastnik bosta dobila novo preobleko. Občina Hrastnik je namreč pridobila sredstva za energetsko prenovo obeh objektov, ocenjeno na 1,3 milijona evrov. 

Iz Operativnega programa evropske kohezijske politike bodo prejeli dobro tretjino vrednosti projekta, in sicer 458.000 evrov, preostali znesek pa bodo po načrtih poravnali iz treh občinskih proračunov, lanskega, letošnjega in za leto 2023. Trenutno je v teku javno naročilo za izbor izvajalca za sanacijo vrtca, ki bo novo preobleko dobil še letos, medtem ko je sanacija zdravstvenega doma predvidena v prihodnjem letu, so pojasnili v hrastniški občinski upravi.

Poudarili so še, da bosta sanaciji obeh objektov izboljšali pogoje dela in zmanjšali stroške ogrevanja in električne energije. “Projekt celotne energetske sanacije obeh javnih objektov bo obsegal sanacijo strehe, izolacijo ovoja stavbe, zamenjavo stavbnega pohištva, sanacijo vkopanih kletnih zidov in vgradnjo prezračevalnega sistema,” so o projektu še povedali na občini.

Spomnimo, da se energetske sanacije veselijo tudi v vrtcu Sonček. Kot je pred časom povedala ravnateljica Mojca Perić, je celovita prenova enote nujna za zagotavljanje varnega okolja za otroke, hkrati pa bo to tudi priložnost, da bodo pridobili še eno igralnico.

SORODNI ČLANKI:

Energetska obnova še za vrtec Maja in šolsko telovadnico na Izlakah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --