-- OGLAŠEVANJE --

“Le zakaj so invalidska parkirna mesta tako široka? Čist brezveze!” Misliš?

-- OGLAŠEVANJE --

Rešitve za lažjo in neodvisno mobilnost niso pomembne le za invalide, pač pa tudi starejše občane. Tako namreč lažje ostajajo aktivni in živijo kakovostnejše, predvsem pa tudi svobodnejše življenje. Kaj vse je novega na trgu in kako si lahko pomagajo pri ohranjanju neodvisnosti v mobilnosti, bo združeno na prireditvi Mobilnost brez ovir, ki jo v soboto med 10. in 14. uro pred dvorano Dolanka pripravlja zasavsko društvo Moja pot. 

Poleg prilagojenih vozil za invalide se bodo predstavili tudi trgovci z novimi vozili s potencialom za dodatne prilagoditve, ponudniki dostopnega turizma – med njimi tudi zasavski muzej 4. dritl, in ponudniki medicinsko-tehničnih pripomočkov za boljšo in lažjo mobilnost invalidov in starejših občanov. Na dogodku se boste lahko o morebitni prilagoditvi vozila za invalide ali starejše občane lahko pogovorili tudi z največjim slovenskim predelovalcom vozil za invalide.

Za neovirano mobilnost invalidov si odgovoren tudi ti!

V kampanji so prikazali, kako velik problem je, če avto parkira samo malenkost na prostoru, namenjenmu invalidom.

Društvo Moja pot, ki ga vodi Zasavec Marko Kušar, tudi sam na vozičku, a kljub vsemu popolnoma mobilen, pa se letos posveča tudi prav posebnemu projektu, s katerim želijo osveščati voznike na to, kaj za invalida pomeni, če mu nekdo zaparkira prostor, rezerviran zanj. “Samostojni voznik invalid je (lahko) na poti sam in za omogočen vstop/izstop iz vozila potrebuje določen prostor, sploh težje gibalno ovirani, ki ta prostor potrebujemo zaradi dvigala, ki ga imamo v vozilu, najsi bo zadnjega ali stranskega,” poudarja Kušar, ki se še vedno prevečkrat znajde v situaciji, ko se vrne na parkirišče in je nekdo lahko samo malenkost parkiral čez rumeno črto in si mislil, da to ni pomembno – v resnici pa je s tem invalidu onemogočil vstop v vozilo. “Sledi lahko tudi večurno čakanje, da se voznik nepravilno ali površno parkiranega vozila pojavi in odpelje,” o zagatah, v katerih se v teh primerih znajdejo invalidi, dodaja Kušar. 

O projektu Pomisli, predno (za)parkiraš smo na zon.si že poročali, kako pomembno je, da poleg parkirnega mesta za invalide parkirate pravilno, pa si preberite TUKAJ.

SORODNI ČLANKI:

Poostreno nad parkiranje na mestih za invalide, kazen iz 80 na 200 evrov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --