-1 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.siAktualnoKupili zemljišče! V Zasavju se obeta nova proizvodna hala in zaposlovanje

Kupili zemljišče! V Zasavju se obeta nova proizvodna hala in zaposlovanje

Uspešno trboveljsko podjetje Kovit projekti se bo širilo. Na novo so pridobili kar 10.000 kvadratnih metrov zemljišč.

Pred dnevi je podjetju Kovit projekti na Nasipih v Trbovljah po dolgotrajnih pogajanjih uspelo odkupiti sosednje zemljišče, katerega lastnik je bilo velenjsko podjetje Gorenje gospodinjski aparati. “Pogajanja so trajala dolgo, lahko nam ne bi uspelo, zato se nismo hoteli prehitro hvaliti,” je na vprašanje, zakaj so nakup izpeljali tako potihem odgovoril direktor podjetja Kovit projekti Sandi Grm.

Sandi Grm

100 odstotno povečanje proizvodnje

V prihodnosti nameravajo na novo pridobljenem zemljišču postaviti še kakšno proizvodno halo. “Vmes so tudi občinska zemljišča, zato bomo najprej z občino Trbovlje, ki je zelo kooperativna, zamenjali zemljišča. Ko bo to urejeno, bomo zaprosili za gradbeno dovoljenje. Če bo šlo vse po načrtih, se bo prihodnje leto na tem mestu že začelo kaj dogajati,” pravi Grm.

V naslednjih 5 do 10 letih namerava podjetje Kovit projekti proizvodnjo povečati za 100 odstotkov. “Širiti nameravamo že obstoječo dejavnost, povečati kapacitete. Širitev bo postopna, saj je vezana na drago opremo,” je še povedal Grm.

SORODNI ČLANKI:

Vedno na preži za novimi sodelavci

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...