-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoKulturna nagrada letos nekdanji učiteljici in aktivni literatki

Kulturna nagrada letos nekdanji učiteljici in aktivni literatki

Komisija za družbene dejavnosti in občinska priznanja pri Občinskem svetu Občine Trbovlje je podala predlog, ki so ga potrdili tudi trboveljski občinski svetniki in svetnice: Nagrada Tončke Čeč naj se za leto 2022 podeli Marini Benetek.

Marina Benetek, ki danes šteje 72 let, je v Zasavju začela z delom učiteljice na podružnični šoli na Dobovcu, nadaljevala na podružnični šoli Alojza Hohkrauta in se po zaključenem delu pomočnice ravnateljice podala v pokoj.

Vmes pa je pustila svoj kulturen pečat marsikje – kot vodja recitatorskih in dramskih krožkov, urednica šolskih glasil in (so)oblikovalka šolskih kronik, scenaristka proslav in slavnostnih dogodkov, poleg vsega pa je spisala še okrog petsto pesmi in proznih besedil.

Bila je tudi predsednica Društva prijateljev mladine Trbovlje, po upokojitvi pa se je vključila v sekcijo za literarno dejavnost pri Društvu upokojencev Trbovlje, kjer deluje že dvajset let, podpisana pod več kot sto literarnih večerov. Obenem je tudi pobudnica medgeneracijskega sodelovanja upokojencev s podružnično šolo Alojza Hohkrauta.

Nagrada bo Marini Benetek podeljena ob slovenskem kulturnem prazniku februarja 2022.

SORODNI ČLANKI:

Kdo si zasluži nagrado Tončke Čeč?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Delavnice v trboveljskih KS-ih: Naredili bodo vizijo mesta

Trboveljska občina bo v naslednjih dneh pripravila delavnice po vseh krajevnih skupnostih, zato da bi skupaj sestavili vizijo in cilje nove strategije Občine Trbovlje.  "Vaš...