-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoKradejo kot srake

Kradejo kot srake

Včerajšnji  dan  je po poročanju zasavskih policistov  minil dokaj mirno. Obveščeni so bili o dveh prometnih
nesrečah s pobegom na parkirnem prostoru v Trbovljah. Neznana povzročitelja sta trčila v parkirani vozili in s kraja odpeljala brez nudenja zahtevanih podatkov.  V  obeh primerih je nastala materialna škoda za okoli 500 evrov. Za povzročitelji policisti zbirajo obvestila. Drugih posebnosti na področju prometne  varnosti niso zabeležili.

Poostren nadzor nad hitrostjo
Neprilagojena  hitrost  vožnje  je  pogost  dejavnik  prometnih  nesreč  in najpogosteje  tudi  vzrok  prometnih  nesreč z najhujšimi posledicami, zato policisti opozarjajo, da hitrost  vožnje  vsi  vozniki  prilagodimo  hitrostnim omejitvam  na naših cestah. Namreč  še vedno poteka evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti in policisti tem kršitvam polagajo dodatno pozornost.

Javni red in mir
Trboveljski policisti so plačilni nalog izročili domačinu, ki je udaril znanko.

Vlomi v trgovine in lokale
Policisti so v zadnjih 24 urah imeli največ dela na področju kriminalitete, kjer so obravnavali dva vloma v poslovne prostore oz. trgovine. V Trbovljah je neznani storilec vlomil skozi kovinska vrata trgovine, pregledal notranjost in  ukradel  za okoli 1000 evrov artiklov ter menjalno gotovino. Na Izlakah je  neznani  storilec  vlomil  skozi steklena vrata trgovine in odtujil večjo   količino  cigaret  ter  lastniku  povzročil  za  okoli  5000 evrov materialne škode. Za storilci policisti zbirajo obvestila.

Stari znanec policije izsiljeval
V  Zagorju  so policist obravnavali  kaznivo dejanje izsiljevanja in kaznivo dejanje  neupravičene  osebne  preiskave. Storilec kaznivih dejanj je stari znanec policije. Zoper osebo sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SORODNI ČLANKI:

Zasavski policisti se dnevno soočajo s tatvinami, kršenjem javnega reda in miru ter prometnimi nesrečami. Vsake toliko pa tudi z občani, ki grozijo uradnim osebam.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pismo ravnateljice in profesorice: 120 so jih našteli na Okrogarjevi šoli

Začetki Osnovne šole Toneta Okrogarja segajo v leto 1903. Iz zapisov 120-letnega delovanje šole je moč razbrati, da se v teh starih prostorih srečujejo...