-- OGLAŠEVANJE --

Košček nebes v Trbovljah

-- OGLAŠEVANJE --

Poslovna ideja izdelovanja okusnih 'popsov' je trboveljske dijake zavihtela v sam vrh mladih podjetnikov.

Uspešno dijaško podjetje Košček nebes, ki so ga ustanovili dijaki trboveljske gimnazije in ekonomske šole, je preseglopričakovanja in dijaki so želi rezultate – veliko so se naučili in še dobro zaslužili.  

Posamezna delnica zrastla za 13 evrov

Začeli so s 170 evri ustanovitvenega kapitala, ki so ga pretvorili v 134 delnic. Ob koncu projekta je vrednost posamezne delnice zrastla za zavidljivih 13 evrov. Na državnem tekmovanju 'Podjetje leta 2015' pa so prejeli 1. mesto za najbolj prodajan izdelek, 2. mesto za najboljše zaključno poročilo in še eno 2. mesto za najboljšo stojnico.

V projekt Junior Achievement Moje podjetje 2014/15 so se tokrat že drugič priključili trboveljski dijaki in se letos odločili za izdelovanje in prodajo slastnih 'cake popsov'.

Dijaki so začeli s poslovno idejo, ki so jo skozi proces finančnih planov, kupovanja delnic, proizvodnje in prodaje uresničili. Postali so pravi podjetniki, vložili svoj denar in na koncu še obogatili svoj vložek. Tisti, ki so bili na začetku pogumni in kupili več delnic so zaslužili več, manj pogumni manj.  

Dijaki teorije ne marajo in tukaj je skrita v ozadje, izvemo od mentorice Zvezdane Lamovšek, trenirajo pa svoje komunikacijske sposobnosti, ustvarjalnost in pridobivajo prepotrebno samozavest.

Ni bilo potrebno ukazovati. Vsi so vedeli, kaj morajo.

Direktorica podjetja Košček nebes Sara Obreza, je ob zaključku svojega mandata, navdušena nad celotno zgodbo.  Vsi smo se povezali, nam je povedala in nadaljevala: 'Strah me je bilo, da bom morala ukazovati, ampak so vsi vedeli, kaj morajo delati. Takoj, ko sem rekla delat, so vsi šli.'

Na vprašanje ali bi se še vključila v takšen projekt je odločno dejala: 'Takoj, brez premisleka!'

zvezdana lamovsekMentorica Zvezdana Lamovšek je Košček nebes spremljala od začetka do konca, na vsakem koraku. Ponosna je na svoje dijake, ki so vložili veliko truda, še toliko več pa so se naučili. Projekt je namenjen spodbujanju podjetništva med mladimi in tako imajo možnost da v praksi in v resničnosti spoznajo, kako trg sploh deluje.

In kaj bo s Koščkom nebes sedaj, po koncu šolskega leta, smo vprašali mentorico? 'Glede na to, da res prihajajo ponudbe, se zna zgoditi, da se bo kakšna dijakinja s tem res začela ukvarjati' je izjavila ponosno.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --