0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siŠportKorak naprej za zagorsko košarko

Korak naprej za zagorsko košarko

Košarkarsko društvo Zagorska dolina se je po šestih letih in pol delovanja preimenovalo v Košarkarski klub (KK) Zagorje.  V Zagorju se bo ponovno igrala članska košarka.

»Tako imamo po krajši prekinitvi spet klub, ki stoji na zdravih temeljih in se posveča delu z mladimi. Kar je najpomembnejše, imamo igralce. Prišel je čas, ko lahko naredimo korak naprej, novo zgodbo o zagorski košarki,« je prepričan Pavel Kotar iz upravnega odbora KK Zagorje.

Vzgoja dobrih košarkarjev in pozitivnih osebnosti

V mlajših kategorijah KK Zagorje trenutno trenira košarko 109 fantov, starih med 6 in 18 let. V košarkarskem društvu se zavedajo, da je vsako varno hišo potrebno pričeti graditi pri temeljih, zato so pričeli največji poudarek dajati vzgoji najmlajših igralcev, starih med 6 in 15 let. Pri tem ne želijo otroke vzgojiti samo v dobre košarkarje oziroma športnike, pravi Kotar, ampak jih želijo vzgojite predvsem v dobre, zdrave in pozitivne osebnosti.

Spet članska košarka

Tako so pri delu z mladimi domačimi igralci prišli do točke, ko se bo po 6 letih v Zagorju ponovno lahko igrala članska košarka, ki predstavlja vrh piramide dela v vsakem društvu.

Po Kotarjevih besedah je ekipa v celoti sestavljena iz domačih igralcev, ki jo sestavljajo igralci mladinskega pogona, mlajši od 20 let. V ekipi je še nekaj izkušenih igralcev, ki so do sedaj igrali v drugih klubih, vzgojeni pa so bili v domačem okolju.

V sezoni 2015/16 bo članska ekipa nastopala v 4. košarkarski ligi. Pomembna sta dva vidika. »Prvi je, dati priložnost čim večjemu številu mladih igralcev, da pokažejo svoj talent in v nekaj letih napredovati v višji rang tekmovanja, kjer smo že tekmovali. Drugi vidik pa je spodbuda mlajšim igralcem, da imajo pred sabo cilj, to je igranje v članski kategoriji,«  meni Kotar.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X