12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoKonec prerivanja v čakalnicah, prihajajo vrstomati

Konec prerivanja v čakalnicah, prihajajo vrstomati

V Zdravstvenem domu Trbovlje bodo poskrbeli, da v čakalnicah ne bo več prerekanja, kdo je na vrsti. V nekaj mesecih bodo pred ambulante namestili vrstomate.

E-naročanje in e-recepti

Denis Tomše

Poleg tega bodo z boljšo organizacijo naročanja skrajšali čakalne vrste in olajšali sistem naročanja, saj bodo uvedli spletno aplikacijo za naročanje in e-recepte, je povedal direktor Zdravstvenega doma Trbovlje Denis Tomše. Tako bo potrebnih manj telefonskih klicev, s čimer bodo razbremenili uporabnike in zaposlene.

“V svojem mandatu sem si za cilje zadal zadovoljstvo pacientov in zaposlenih, ničelno toleranco do nepravilnosti v Zdravstvenem domu in racionalizacijo stroškov ter večji delež tržnih storitev,” pravi Tomše.

Zaenkrat brez koncesij

Prvi izziv, ki se ga je lotil, je ustrezno število zdravnikov v ambulantah splošne in družinske medicine. “V Zdravstvenem domu je osem ambulant in osem jih deluje, štiri imajo stalnega zdravnika, v dveh stalnega zdravnika ni, v številki 8 je trenutno zdravnik, ki končuje specializacijo. Dve zdravnici pa sta na porodniški oziroma bolniški,” je stanje v ambulantah opisal Tomše. Napoveduje, da bodo do konca leta 2018 vse ambulante zasedene s stalnimi zdravniki. Dve zdravnici pa naj bi pridobili tudi pogoje za mentorja specializantom.

Za podelitev koncesij trenutno ni prioritete, pravi Tomše, “a če nam v roku enega leta ne bo uspelo zapolniti vseh splošnih ambulant, bomo šli tudi v razpis za podelitev koncesije zdravnikom.”

Zdravstvenim domovom grozijo rdeče številke

Finančno stanje Zdravstvenega doma Trbovlje, v katerem je okoli 140 zaposlenih, je po besedah Tomšeta tudi po zaslugi prejšnjega vodstva zelo dobro, imajo tudi varnostni fond za investicije. V dobrem stanju je tudi oprema, trenutno čakajo na dobavo novega reševalnega vozila, v laboratoriju pa bodo kmalu dobili nov analizator. “Se pa masa za plače povečuje, medtem ko cena storitev ostaja enaka. Vsi zdravstveni zavodi smo v pogajanjih z zdravstveno zavarovalnico, kajti v nekaj mesecih se lahko zgodi, da noben zdravstveni dom v Sloveniji zaradi tega ne bo več posloval pozitivno.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...