7.6 C
Trbovlje
sreda, 5. maja 2021
ZON.siAktualnoKončno e-računi za komunalo?

Končno e-računi za komunalo?

Zasavska komunalna podjetja letno zapravijo okoli 25 tisoč evrov za tiskanje in pošiljanje položnic. Vsako podjetje posebej seveda. Pa je to v današnjem, sodobnem času res potrebno?

banner

Trboveljska komunala je že pričela s postopki za uvajanje pošiljanja položnic po elektronski pošti, konec letošnjega leta naj bi elektronske položnice uvedla tudi Komunala Zagorje. V Hrastniku pa kaj takšnega očitno še lep čas ne bo.

Trbovlje: Izognili so se podatka o stroških s položnicami
V Trbovljah pošljejo okoli 8000 položnic, nam pa žal podatka o tem, kakšen strošek to predstavlja, niso priskrbeli. Kakorkoli že, gredo v korak s časom in kot nam je zagotovil Edvard Jug vodja informatike Komunale Trbovlje so priprave na pošiljanje položnic preko spleta že v teku, so pa za takšno spremembo porabili minimalna finančna sredstva. 

Konec leta v Zagorju e-računi
Tudi v Zagorju bodo po besedah direktorja komunale Sandija Grčarja še v tem letu uvedli elektronske položnice, predvidoma v zadnjem trimesečju leta.  ‘Za prehod na e-račune je potrebna posodobitev programske opreme, softwarja in tudi priučitev zaposlenih’ je pojasnila Mira Kerin. Njihov mesečni strošek, ki vključuje tisk in pošiljanje pa znaša okoli 2100 evrov.

komunala
Hrastnik dva koraka za ostalimi
V Hrastniku bodo šele v začetku leta 2015 zagotovili eračune za proračunske porabnike, kar so v Trbovljah storili že sedaj. Pa nas vseeno bolj zanima, kako je z gospodinjstvi. ‘Vsaka noviteta je ponavadi v začetni fazi povezana z dodatnimi stroški. Država, banke nekaj predpišejo, izvajalci storitev pa se moramo zahtevam prilagoditi. Vsi nastali stroški bremenijo nas izvajalce storitev. Trenutno stroškov in poteka prehoda na e- položnice še ne poznamo’ je na naša vprašanja odgovorila direktorica KSP Hrastnik Nives Venko.

Hrastnik je sicer po številu gospodinjstev najmanjša od treh zasavskih občin, tiskanje in pošiljanje položnic pa komunalo vseeno vsakomesečno obremeni za dobrih 2200 evrov.

SORODNI ČLANKI:

Namesto ene kar 2 identični položnici. Boste plačali?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Od avtošole pred 70 leti do rally tekmovanj in modelarstva

»Res smo ponosni in ja, 70 let je minilo od prvega, ustanovnega zbora Avto moto društva Izlake,« navdušeno pove predsednik društva AMD Izlake Bogo...