8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualno"Komunala" so tudi zaposleni

“Komunala” so tudi zaposleni

Hrastniška komunala je bila ustanovljena pred 60 leti z odločbo Občinskega ljudskega odbora Hrastnik.

Začelo se je z Zavodom za komunalno gospodarstvo Hrastnik pred 60 leti. Glavna naloga takratnega zavoda je bila organiziranje in vodenje komunalnih služb, torej oskrba s pitno vodo, pokopališka dejavnost in vzdrževanje cest.

Pravne oblike so se v desetletjih spreminjale, tako tudi lastniška struktura, število zaposlenih in dejavnosti. K osnovnim so se priključile še smeti, stanovanjska in gradbena dejavnost. Zadnja oblika delniške družbe pod imenom KSP Hrastnik je nastala leta 1995.

KSP hrastnikDirektorica Nives Venko rada poudari, da komunala “so tudi zaposleni, katerih vrednote so odgovornost na vseh področjih delovanja,” in čeprav se občani pogosto jezijo na “komunalce” je prav, da se jim izreče tudi, kadar naredijo dobro delo.

Ob jubileju posebnega izpostavljanja ne bo, pravi Venkova, ki je 1. septembra sicer nazdravila s sodelavci, postavili so tudi tablo pred upravno zgradbo, kakšnih večjih obeležij pa tokrat ne bo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X