-- OGLAŠEVANJE --

Lani 10, letos že 6 poškodovanih pešcev

Vse več motoristov in kolesarjev tudi na zasavskih cestah. Letos že 2 hudo poškodovana.

-- OGLAŠEVANJE --

“Motoristi morajo biti ob nabiranju kilometrov na cesti izjemno previdni,” opozarja komandir Policijske postaje Hrastnik Zoran Obrez. “Ceste na območju Slovenije namreč niso v najboljšem stanju, zato so poškodbe na vozišču lahko skupaj z nepazljivostjo, vzrok za padec ali prometno nesrečo.”

Letos sta se v Hrastniku hudo poškodovala voznik motornega kolesa in voznik mopeda, lani pa sta bil hudo poškodovana 2 motorista.

Motoristi – šibkejši udeleženci

Po Obrezovih besedah so bili najpogostejši vzroki za najhujše nesreče motoristov v preteklem letu neprilagojena hitrost, neupoštevanje pravil o prednosti in nepravilna stran oziroma smer vožnje. Velik problem predstavlja tudi psihofizično stanje udeležencev v prometu, saj je bilo veliko število povzročiteljev in udeležencev prometnih nesreč pod vplivom alkohola. Voznikom zato ponovno svetujemo, pravi Obrez, da naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače, saj s tem ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu. Zelo pomembno je, da so tudi vozniki drugih motornih vozil v cestnem prometu pozorni in pazljivi na motoriste kot šibkejše udeležence.

prehod za pesceLetos še brez nesreč kolesarjev

Ranljiva skupina udeležencev v cestnem prometu so tudi kolesarji, ki morajo voziti drug za drugim, ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje, če ni kolesarske steze ali poti. Lani sta se v Hrastniku v prometnih nesrečah poškodovala 2 kolesarja, v Zagorju pa kar 5 kolesarjev, 2 od njiju hudo.

2 hudo poškodovana pešca

V Zasavju je bilo lani 10 pešcev poškodovanih v prometnih nesrečah; 6 v Trbovljah, 4 pa v Zagorju, 2 od njiju hudo. Letos so bili v prometnih nesrečah udeleženi 3 pešci v Hrastniku, 1 v Zagorju in 2 v Trbovljah, tudi letos sta bila 2 hudo poškodovana.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --