19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoKo pes za slepo osebo postane nepogrešljiv sopotnik

Ko pes za slepo osebo postane nepogrešljiv sopotnik

Lions klub Trbovlje ob praznovanju 100-letnice lionizma vabi na predavanje z naslovom ‘Šolanje psov vodičev slepih in psihologija psa’.

Predavanje bo danes, 11. aprila, ob 18. uri, v Mladinskem centru Trbovlje. Predaval bo Anton Es – Zvone, strokovnjak – kinolog in mednarodni kinološki sodnik. S svojo psičko vodnico se bo dogodka udeležila tudi Anja Hočevar in z obiskovalci podelila svoje izkušnje. Vstop je prost.

Pes oplemeniti kakovost življenja

“S pravilnim pozitivnim pristopom lahko pes za slepo osebo postane nenadomestljiv življenjski sopotnik. Naj bo hišni ljubljenček ali izšolan vodič slepe osebe – prisotnost štirinožnega prijatelja bistveno oplemeniti kakovost življenja v družbi,” pravijo v Lions klubu Trbovlje.

Aktivnost je ena v vrsti tistih, s katerimi Lions klub Trbovlje, ustanovljen leta 1995, obeležuje 100-letnico lionističnega gibanja, ki jo globalno prostovoljsko in dobrodelno združenje praznuje prav v letu 2017. LK Trbovlje pomoč prednostno namenja slepim in slabovidnim, vendar se ne ustavi pri tem poslanstvu. Vseskozi upošteva socialne in razvojne danosti okolja, zato dobršen del pomoči nameni otrokom in družinam v stiski ter Zasavčanom, ki sta jim zdravstveno stanje ali invalidnost prinesla še negativne socialne posledice.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...