1.7 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoKmalu odprta štiri nova gradbišča

Kmalu odprta štiri nova gradbišča

RTH bo saniral lokalno cesto Hrastnik – Blate do meje ureditvenega načrta S-5 Resnica do Blat, to je od Doma čebelarjev do odcepa za Stari Hrastnik. Javno naročilo je odprto do 19. januarja.

Sanacija bo obsegala ureditev odvodnjavanja meteornih vod, rekonstrukcijo posameznih vdornih jam in tri obsežnejše sanacije brežine pod cesto, ki kažejo znake površinskega plazenja. Izbrani izvajalec naj bi uvedbo v delo izvedel februarja, vsa dela pa morajo biti opravljena v 5 mesecih.

Izbrani izvajalci za ureditev priključka Prapretno, za sanacijo Savskega in III. polja ter sanacijo plazu

lokacija plazu Hribarnik

RTH je že izbral izvajalca za ureditev 120 metrov dolgega priključka ceste Prapretno v Hrastniku. Prejeli so dve ponudbi, najugodnejšo je ponudilo podjetje AGM Nemec, ki bo dela opravilo za 549.386 evrov brez DDV.

Včeraj pa sta RTH in podjetje AGM Nemec podpisala tudi pogodbo za sanacijo Savskega in III. polja – 1. faza, to je ureditev odvodnjavanja južnega dela območja. Vrednost del znaša 670.251 evrov z DDV, izvajalec pa bo dela opravil v 5 mesecih po uvedbi v delo.

Prav tako včeraj je RTH z izvajalcem, podjetjem NG nizke gradnje iz Novega mesta podpisal pogodbo za sanacijo in rekultivacijo plazu Hribarnik (Jesih), ki leži v ozki dolini med Novim Dolom in Krištandolom, da zagotovijo varnost naselja Novi Dol, ki leži ob vznožju plazu. Dela bo izvajalec opravil za 494.161 evrov z DDV v 250 dneh.

SORODNI ČLANKI:

Na vrsti še zadnjih 120 metrov ceste

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...