21.2 C
Trbovlje
sobota, 30. septembra 2023
ZON.siAktualnoNa vrsti še zadnjih 120 metrov ceste

Na vrsti še zadnjih 120 metrov ceste

RTH do 15. decembra sprejema ponudbe za ureditev priključka Prapretno v Hrastniku. Izbrani izvajalec naj bi dela opravil v 5 mesecih.

V okviru urejanja povezovalne ceste prek Ojstrega na odseku 4 je RTH preostala še ureditev priključka Prapretno v dolžini 120 metrov, s prilagoditvijo na že dograjeno novo ureditev lokalne ceste.

Nov asfalt, odvodnjavanje, razsvetljava …

Vozišče ceste Hrastnik – Prapretno – Plesko, ki ima poleg lokalnega značaja tudi povezovalno vlogo s Trbovljami, je dotrajano, vidne so razpoke, neravnine, kar kaže na poškodovan in slabo nosilen spodnji ustroj, navaja v tehničnem poročilu podjetje Ozzing. Pomanjkljivo je urejeno tudi odvodnjavanje in bankine, teren pa je zelo strm.

Poleg rušenja asfaltne površine, bo treba porušiti tudi obstoječo mešano kanalizacijo ter oporno konstrukcijo na začetku in priključku Mauser. Predviden je tudi posek dreves ter grmovja oziroma živih mej ter odstranitev vseh ograj. V sklopu rekonstrukcije ceste je predvidena izgradnja nove cestne razsvetljave.

Zaradi ozkosti lokacije bo ureditev priključka Prapretno potekala pod popolno zaporo prometa.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POPOLNA zapora enosmerne v Trbovljah

Zaradi izvedbe talnih označb bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, od 8. do 12. ure veljala popolna zapora Ulice 1. junija na odseku od Dežmana...