-- OGLAŠEVANJE --

Črne gradnje dovolijo, raje zamižijo

-- OGLAŠEVANJE --

Črno gradnjo kar vsi tolerirajo, na drugi strani pa novograditelje pri pridobitvi dovoljenj lovijo na pike in vejice.

Vse na črno?!

“Na nekem ovinku je nastala prava farma, drugje cela graščina, vse na črno,” je opozoril svetnik Soniboj Knežak na težavo, ki jo je opazil med sprehajanjem na območju nad Hrastnikom, v smeri proti Kalu.

Obvestili inšpekcijsko službo, a ta ne ve nič?!

Da so gradbeno inšpekcijo opozorili na težave, ki se dogajajo na območju Hrastnik – Blate, je že na majski občinski seji povedal Tomaž Sihur, vodja oddelka za prostor, okolje in gospodarske javne službe v občini Hrastnik ter pojasnil, da je gradbena inšpekcija tista, ki je pristojna za vsako poseganje v prostor.

O morebitnih ukrepih zoper lastnike črnih gradenj povprašamo še na Inšpektoratu RS za okolje in prostor, kjer, kot pravijo, niso prejeli prijave za neprijavljene gradnje na območju proti Kalu.

Odprodaja zemljišč

Kot je bilo povedano na občinski seji naj bi podjetje RTH na omenjenem območju odprodajalo zemljo, mnogi kupci pa si odkup zemlje razlagajo kot dovoljenje za gradnjo. “Daleč od tega, gradnje se izvajajo na problematičnem območju in gradbena inšpekcija bo slej kot prej ukrepala,” je še dodal Sihur.

Podoba Hrastnika izven mestnega jedra

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --