30.6 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoKljub težkim časom bodo poskrbeli za obdaritev najmlajših in starostnikov

Kljub težkim časom bodo poskrbeli za obdaritev najmlajših in starostnikov

Da bo letos praznični december v Trbovljah vsaj malo čaroben tudi za socialno šibkejše občane Trbovelj, gre zahvala odličnemu sodelovanju številnih društev in organizacij v občini ter Občini Trbovlje.

CSD Zasavje, enota Trbovlje, RKS OZ Trbovlje, DPM Trbovlje in Občina Trbovlje bodo poskrbeli, da bodo otroci iz socialno šibkejših družin kljub situaciji začutili vsaj malo prazničnega veselja. Tako kot v preteklih letih so spet združili moči in pripravili seznam otrok, ki bodo dobili darila v sklopu akcije Božiček za en dan. Ali jim bo darila predal Božiček ali pa jih bodo pričakala doma pod smrekico, bo odvisno od epidemioloških razmer v božičnem času.

Ne le otroke, tudi starostnike

Tudi v Trbovljah pa se zavedajo, da so starejši pomemben del naše skupnosti, mnogi se čez mesec prebijajo z nizkimi pokojninami, drugi morda ne živijo v pomanjkanju, a so osamljeni. »Zato je prav, da z majhnimi presenečenji poskrbimo tudi za njih,« pravijo organizatorji. Nekaj starostnikov, ki jih je predlagalo Društvo upokojencev, bodo tako obdarili s paketi iz projekta Božiček za en dan in donacije občanke, ki želi ostati anonimna. Rdeči križ Trbovlje bo poleg tega poskrbel za male paketke s posvetilom, ki jih bodo starostnikom poslali po pošti.

Poznate koga, ki bi “potreboval” darilo?

Ob tem pa nagovarjajo občane, da naj jih kontaktirajo po elektronski pošti trbovlje.ozrk@siol.net, če menijo, da je tudi v njihovi okolici kakšen starostnik, ki je osamljen in bi bilo prav, da ga razveselijo z majhnim presenečenjem. Na enak način jih lahko kontaktirajo tudi občani, ki bi želeli podariti malo presenečenje.

Drobne sladke pozornosti pa zbirajo tudi v humanitarni akciji v trboveljski knjižnici Toneta Seliškarja. Predali jih bodo Rdečemu križu Trbovlje, kjer bodo prostovoljci redne pakete hrane za družine z otroki pred božičem dopolnil z doniranimi sladkarijami.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...