28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.si1+1=2Kje že ali kdaj bo dovoljeno na igrala?

Kje že ali kdaj bo dovoljeno na igrala?

Medtem, ko so v Trbovljah že v začetku tedna uradno dovolili uporabo otroških igral, fitnesa na prostem in uporabo orodij na trim stezi Mladost, trakove so odstranili v Hrastniku, včeraj v Litiji, zadnji po vrsti pa bodo igrala sprostili v Zagorju – še vedno pa priporočali neuporabo. 

V Zagorju bodo igrala in športne naprave na prostem odprli za javnost jutri, ne glede na to pa bodo ostali na varni strani in še vedno priporočali, da se igrala do nadaljnjega ne uporabljajo. Zakaj, pojasnjuje Tadej Špitalar, novi direktor zagorske občine: “NIJZ je namreč vrtcem/šolam izdal priporočila, da naj igrala uporabljajo ločene skupine otrok in da jih je potrebno po vsaki uporabi razkuževati. Mi tega na 25 lokacijah žal ne moremo zagotavljati.”

V Hrastniku so z odstranjevanjem trakov pričeli v začetku tedna, saj, kot pravijo, razlogov za nadaljnjo zaprtje ni, kljub vsemu pa ob uporabi igral priporočajo smernice NIJZ-ja (najdete na njihovi spletni strani).

Igrala so za vse obiskovalce v Litiji odprli včeraj. Pred odprtjem so opravili varnostne preglede, morebitna poškodovana igrala se bodo obnovili, še poročajo na občini, peskovnike pa bodo napolnili z mivko. Ob tem pa še novica – Občina Litija pričenja tudi z aktivnostmi za postavitev parka za vaje z lastno težo, ki naj bi predvidoma stal na Rozmanovem trgu.

Končno odprta otroška igrala, fitnesi …

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...