6 C
Trbovlje
sreda, 22. marca 2023
ZON.siAktualnoKje iščejo in katera so najbolj plačana študentska dela v Zasavju?

Kje iščejo in katera so najbolj plačana študentska dela v Zasavju?

Več kot 10 študentov imajo v poletnem času med svojimi zaposlenimi tako v hrastniški steklarni kot tudi v trboveljskem Dewesoftu. Med spletnimi oglasi za študente v Zasavju je vsekakor daleč največ strežbe ali del povezanih s hrano in pijačo – razvoz, pomoč v kuhinji …Po večini imajo objavljena dela najnižjo urno postavko – 4,98 neto (5,89 bruto). Najboljše plačilo v strežbi – 6 evrov neto – nudita lokala v Zagorju in Litiji.

V ETI-ju in Predilnici Litija nam o študentskem delu do objave prispevka niso odgovorili, v družbi Xella pa pojasnjujejo, da zaradi narave dela in visokih zahtev varnosti pri delu že nekaj let študentov ne najemajo.

Na lovu za najvišjo študentsko urno postavko smo našli objavljeno delo v digitalnem marketingu za podjetje v Litiji. Študentu, ki bi prevzel upravljanje njihove spletne trgovine, nudijo 6,67 evrov neto na uro. Med bolje plačanimi deli so tudi vrtnarska dela v Hrastniku, kjer študentu na uro odštejejo 6,50 evrov neto.

Od študentskega dela do redne zaposlitve – prednost za lokalce!

Trenutno 15 mladih dela preko študentskega servisa v Steklarni Hrastnik, kjer primarno omogočajo počitniško delo pri kontroli steklenih izdelkov. Kot nam pove Mojca Lavrič iz steklarske družbe, imajo prednost štipendisti in otroci zaposlenih. »Študentkam in študentom, ki so se pripravljeni še dodatno učiti in razvijati ter je njihova strast prodajno področje, pa nudimo možnost razvoja kariere, sodelovanja s prestižnimi blagovnimi znamkami ter mednarodna poslovna potovanja že v času študija. Naši ekipi prodaje se lahko pridružijo že sedaj – z možnostjo kasnejše redne zaposlitve.« Steklarna Hrastnik se hitro razvija, zato v svoje vrste vabijo vse, ki imajo željo po učenju, napredku in gradnji kariere – še posebej, če so iz lokalnega okolja, poudari Lavričeva.

Poleg dobrih 10 študentov, kolikor jih vsak dan prihaja na delo v Dewesoft, vztrajno iščejo nove. V svojih vrstah imajo študente, ki se ukvarjajo s programiranjem, nudijo pa tudi manj zahtevna dela. Radi vzamejo poznane iz lokalnega okolja, pove Andrej Orožen, kar pa ne pomeni, da na prvo mesto ne postavljajo znanja in pripravljenosti za delo. Na določenih delovnih mestih pričakujejo tudi predznanje.

Tako v Steklarni kot tudi v Dewesoftu so urne postavke za posamezno delo različne. Med 5 in 7 evrov neto plačujejo študentom v Steklarni, do 6 evrov pa v Dewesoftu.

Med oglasi za zasavske občine je bilo vsaj 15 oglasov, kjer iščejo pomoč pri delu v strežbi. Poleg del v proizvodnji se v Zasavju za študenta najde tudi delo v dostavni službi, iščejo blagajnike, administratorje, tržnike in prodajalce (od vrat do vrat), elektrotehnike, programerje, vrtnarje, najde pa se tudi prostor za komercialna dela za tiste, ki imajo tuje jezike v mezincu.

DODANO 12.50: Naknadno so se nam oglasili tudi iz podjetja ETI, kjer vsako leto delo omogočijo študentom. Kar 67 dijakov in študentov imajo v proizvodnji in skladiščih na enostavnejših delih. Novih zaenkrat ne iščejo, prednost pa imajo tisti, ki želijo delati dalj časa, otroci zaposlenih ter tisti, ki so pri njih že delali. Urna postavka znaša 5,41 evra neto, zraven dobijo tudi toplo malico. 

Za študente v Zasavju večinoma strežba, dražji so od zaposlenih

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Urša Haberl na evropskem prvenstvu v Španiji

Od 22. do 26. marca bo v Guadalajari potekalo Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. V posamezni kategoriji lahko državo...
X