10.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoKisovški kolesar v ciljno črto četrti, še vedno vodilni

Kisovški kolesar v ciljno črto četrti, še vedno vodilni

Peta etapa španske dirke je pripadla Belgijcu Timu Wellensu, rdečo majico pa je s četrtim mestom zanesljivo ubranil slovenski zvezdnik Primož Roglič, ki je v cilj pripeljal dve minuti in 13 sekund za ubežniki.

V skupnem seštevku Roglič ohranja prednost 5 sekund pred drugim in 13 sekund pred tretjim favoritom. “Danes je bil hiter in zahteven dan. Tukaj ni več kaj dodati. Naša ekipa je opravila odlično delo, ves čas smo nadzorovali dogajanje v etapi in to je res lepo videti,” je sprva dejal Roglič za organizatorje dirke po Španiji.

V nedeljo bo na sporedu spremenjena šesta etapa od Biescasa do smučarskega središča Aramon Formigal. Kolesarje po prepovedi obiska karavane v Francijo tako čaka nekoliko lažji dan, ki pa se bo kljub temu končal z zaključnim vzponom.

Ta bo dolg 14,4 kilometra s povprečnim naklonom 4,7 odstotka. Najtežjih je zadnjih 3,4 kilometra s povprečnim naklonom nad sedmimi odstotki. Seveda bomo tudi jutri držali pesti za slovenski kolesarski ponos – Primoža Rogliča.

Roglič na dirki spet vodilni

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...