9.6 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siŠportKickboxing: Tina Baloh svetovna članska prvakinja

Kickboxing: Tina Baloh svetovna članska prvakinja

Tina Baloh, članica Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje, je nova svetovna prvakinja v point fightingu do 70 kg. Tina je tako lanskemu naslovu mladinske svetovne prvakinje dodala naslov najboljše na svetu v članskih vrstah.

V obmorskem mestu Antalya, v Turčiji je od 23.11.2019 do 1.12.2019 potekalo svetovno prvenstvo v kickboxingu, na katerem je sodelovalo 696 tekmovalcev iz 63 držav. V sklopu reprezentance Slovenije so se tekmovanja udeležili Tadej Kolander, Tina Baloh in Primož Bračič, člani KBV Pon Do Kwan Zagorje. Primož je na tekmovanju sodeloval kot mednarodni sodnik. Tadej je nastopil v point fightingu med člani nad 94 kg, Tina med članicami do 70kg. Tadej je na svojem prvem članskem nastopu v prvem krogu zmagal proti predstavniku Južne Afrike in v četrtfinalu žal izgubil proti kasnejšemu finalistu Niceforu iz Italije. Tina, aktualna mladinska svetovna prvakinja v kickbooxingu in evropska prvakinja v taekwondoju, je opravičila vlogo ene izmed favoritinj in premagala vse svoje nasprotnice, ter v krstnem članskem nastopu stopila na najvišjo stopničko. Premagala je tekmovalke iz Švice, Madžarske in Italije. Izpostaviti je potrebno njeno zmago v polfinalu, ko je premagala Henrietto Nagy iz Madžarske, do sedaj najboljšo športnico v tej kategoriji. Henrietta je večkratna svetovna in evropska prvakinja v kickboxingu, hkrati pa tudi Tinina dobra prijateljica. To je bila tudi Tinina prva zmaga proti tej tekmovalki, verjamemo tudi da ne zadnja. Takoj po končanem tekmovanju si je Tina že zastavila naslednji cilj, in sicer ubranitev naslova svetovne prvakinje leta 2021.

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...