12 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.si1+1=2Kdo bo napisal pravljico za hrastniške novorojenčke?

Kdo bo napisal pravljico za hrastniške novorojenčke?

Občina Hrastnik išče pravljico, ki bi jo lahko podarili vsem novopečenim staršem oziroma ob izplačilu enkratnega denarnega prispevka ob rojstvu otroka. Z javnim razpisom želijo podpreti domače oziroma lokalne avtorje, pri predšolskih otrocih pa spodbujati bralno kulturo s knjigo iz njihovega domačega okolja. 

Na javnem razpisu tako ponujajo 1200 evrov in izdajo pravljice v obliki knjige ter 20 brezplačnih izvodov avtorju, ki bo napisal po mnenju komisije najboljšo pravljico, ter 500 in 300 evrov za drugo in tretjo najboljšo pravljico s lokalno tematiko. Prav tako morajo biti Hrastničani tudi avtorji, ki morajo imeti v občini tudi stalno prebivališče. 

Časa za ustvarjanje je do konca avgusta

Med drugimi napotki oziroma pogoji za prijavo hrastniško obarvane pravljice so še, da morajo avtorji prijaviti še neobjavljena dela, pravljica ne sme biti daljša od 2500 znakov, priporočen format pa je 21×30 ali 23×23 centimetrov. Poleg tekstovnega dela pravljice je potrebno pripraviti tudi okvirno postavitve pravljice oziroma vsaj izsek ilustracije. 

Čas za prijavo pravljic imajo avtorji do konca avgusta, in sicer jih lahko oddajo po pošti na naslov Občine ali pa jih oddajo neposredno v vložišču. Izbor bo nato opravila 4-članska komisija, imenovana s sklepom župana. Komisija bo ocenjevala ustreznost pravljice za predšolske otroke, hrastniško tematiko, njen obseg, vsebinsko svežino in idejo ter sporočilnost. 

SORODNI ČLANKI:

Zasavski čudež: Nova pravljica o vilinkah, ki bi bile zvezde Zasavje festa

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Konec julija DPM pelje trboveljske otroke v Savudrijo, iščejo pa tudi še animatorje

Z DPM Trbovlje so sporočili, da so odprte prijave za letovanje v Savudriji za osnovnošolske otroke. Do sredine naslednjega meseca pa iščejo tudi animatorje. Glede...
X