Kdo bo nagrajenec številka 219, 220, 221 …?

0
1823

Tudi letos je Odbor za šolstvo in kulturo Občine Zagorje ob Savi objavil razpis za predloge dobitnikov priznanj in plaket dr. Slavka Gruma, ki jih v Zagorju od leta 1975 podeljujejo tistim, ki na področju kulture in umetnosti pustijo pečat tako v zagorskem kot tudi v slovenskem prostoru.

V Zagorju so tako skozi zgodovino podelili že 218 priznanj in plaket. Plakete dr. Slavka Gruma so namenjene kulturnim delavcem, ki se profesionalno ali ljubiteljsko ukvarjajo s kulturo, kulturnim društvom, stalnim kulturnim ustanovam in zavodom ter kulturnim sekcijam in skupinam za izjemne dosežke na področju kulture v daljšem časovnem obdobju. Priznanja dr. Slavka Gruma pa so namenjena skupinam in posameznikom za opazne dosežke v krajšem časovnem obdobju.

Razpis z vsemi dodatnimi informacijami je objavljen na spletni strani Občine Zagorje ob Savi, na povezavi: https://www.zagorje.si/razpis/817913, predloge je mogoče poslati do 31. 12. 2023, podelitev odličij pa vsako leto poteka februarja na slavnostni akademiji ob slovenskem kulturnem prazniku.

Zasavskim kulturnikom podeljena zaslužena priznanja ob kulturnem prazniku