22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoKdaj začetek del na trboveljski vpadnici

Kdaj začetek del na trboveljski vpadnici

Natančni datum začetka prenove trboveljske vpadnice v mesto še vedno ni znan, čeprav se dela predvidoma začenjajo junija.

Obnova dotrajane ceste bo potekala v sodelovanju z državo in različnimi deležniki, pojasnjujejo na občini Trbovlje, zato začetek del ni odvisen le od občine.

Obnova 1.600 metrov dolgega odseka betonskega vozišča od cementarne do križišča Sušnik ter od Petrola do trgovine Lidl naj bi potekala šest mesecev. V tem času bodo vozniki, kar okoli 10.000 jih dnevno prevozi trboveljsko vpadnico, morali oborožiti s potrpežljivostjo.

Izmenično enosmerno, zapore do 50 metrov

“Na katerem odseku se bodo dela pričela, prav tako še ni detajlno določeno – faznost bo dorečena po izdelavi elaborata zapor, ki ga mora potrditi država. Izvajalec del, podjetje AGM Nemec bo elaborat v teh dneh poslal na državo,” pravijo na občini Trbovlje.

Promet bo urejen kot izmenično enosmerni za motorni promet in z varovanimi koridorji za pešce. “Dolžina zapore v mestu je zaradi prometnih konic omejena na 50 metrov, vsekakor pa bomo o zaporah sproti obveščali javnost ter še posebej tiste, ki delajo ali živijo neposredno ob vpadnici, tako da bo za vse prizadete v času gradnje čim manj moteče.”

SORODNI ČLANKI:

Oborožite se s potrpežljivostjo, spomladi začnejo razkopavati

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...