today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoKdaj bodo v Zasavju prižgali novoletne luči?

Kdaj bodo v Zasavju prižgali novoletne luči?

Prvi bodo prižgali luči v Trbovljah v Deželi pravljičnih nasmehov, kjer pripravljajo prvi decembrski vikend tudi pestro dogajanje. Kdo bo naslednji?

Zadnjega novembra bodo luči zagorele v Trbovljah, v sklopu dogodkov v Deželi pravljičnih nasmehov, kjer bodo po gledališki predstavi skupaj z Miklavžem ob 17.45 pritisnili čarobni gumb, ki bo osvetlil decembrsko okrasitev. Za mlajše in tudi starejše občane bo konec dneva poskrbel še Dejan dogaja band.

Na petek, 1. decembra bodo lučke prižgali v Radečah. Občinska uprava vabi občane na ploščad pred občino ob 17. uri.

Sledili bodo s prižigom luči v Litiji, kjer bo prva luč zasvetila na adventnem venčku pri cerkvi sv. Nikolaja, nato sledi prižig luči po vsem mestu, Litijani pa se bodo nato ob 18. uri odpravili na pohod z baklami do Sitarjevca.

Zadnji po vrsti bodo s prihodom Miklavža razsvetlili kraj v Zagorju in Hrastniku.

Sprevod Miklavža in prižig luči bo v Hrastniku 5. decembra, ob 16.30 na ploščadi pri cerkvi na Dolu pri Hrastniku in 6. decembra, ob 16.30 v Hrastniku, na ploščadi pred bazenom.  Dogodek se začne ob 16.30, luči se bodo prižgale ob 17.00 v Hrastniku in na Dolu pri Hrastniku.

Sveti Miklavž bo Zagorje tudi letos obiskal 5. decembra. S spremstvom in ob zvokih Pihalnega orkestra Svea Zagorje se bo v torek ob 18. uri po Cesti zmage pripeljal na mestno ploščad, kjer ga bodo skupaj pričakali. Župan bo tradicionalno prižgal praznično razsvetljavo, za zabavo pa bodo poskrbeli Čuki.

VIDEO: Ko se znoči, naj se prižgejo vse luči …tokrat v Zagorju

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...