20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoKar v treh hišnih preiskavah v Zasavju prejšnji teden našli drogo

Kar v treh hišnih preiskavah v Zasavju prejšnji teden našli drogo

Trboveljski policisti so prejšnji teden v četrtek na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 44-letniku z območja Trbovelj. Med preiskavo so odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane rastline konoplje, v katerem je bilo 25 rastlin velikih približno 2 metra. Zasegli so tudi 150 gramov posušene rastline ter več brizg s snovjo za katero sumijo, da je konopljina smola. Zasegli so tudi več zvitih cigaret s prepovedano rastlino ter opremo za gojenje prepovedane droge.

Osumljenca čaka kazenska ovadba na pristojnem državnem tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Istega dne so policisti na podlagi odredbe pristojnega okrajnega sodišča opravili hišno preiskavo v Hrastniku, v kateri so zasegli manjšo količino snovi. Sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov so poslali v analizo in bo po pridobljenih rezultatih izveden ustrezen ukrep.

Dan kasneje so zasavski policisti na podlagi odredbe izvedli hišno preiskavo pri 45-letniku z območja Hrastnika. Pri hišni preiskavi je bilo omenjenemu zaseženo 1,5 kilogramov neznane posušene rastline konoplje. Našli so tudi pripomočke za preprodajo in 980 tablet, ki na trgu niso dostopne. Snovi so bile poslane v analizo, o vseh okoliščinah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...