-- OGLAŠEVANJE --

Kamnolom Vode ponovno v prodajo?

Podjetje RTH vrnilo varščino, ki so jo prejeli za prodajo kamnoloma Vode. Kdo bo izvedel sanacijo kamnoloma?

-- OGLAŠEVANJE --

“Presekali smo gordijski vozel in zgodbo zaključili – vrniti smo morali nakazana sredstva, drugi korak je preverba, ali lahko RTH koncesijo za sanacijo peskokopa preda na kakšno drugo pravno ali fizično osebo,” pravi direktor RTH Janez Žlak, ki opravljene revizije poslovanja bivšega direktorja RTH Bojana Jelena, kamor spada tudi prodaja kamnoloma, ni želel komentirati, dejal je le, da “vsi posli, tudi v tem primeru, niso bili brezmadežni.”

Sanacija kamnoloma predraga za RTH?

Najprej morajo preveriti stanje zemljišč in narediti oceno vrednosti, nato pa se bo po Žlakovih besedah RTH skupaj z nadzorniki odločil, ali gre RTH sam v sanacijo kamnoloma, kar je velik finančni zalogaj, ali v ponovni razpis za njegovo prodajo in sanacijo, a na drugačnih temeljih: “Zadeva za okoliške stanovalce zaradi hrupa in prahu ne bo prijetna, a potrebno ga je sanirati,” pravi Žlak.

Bojan Jelen, nekdanji direktor RTH odgovarja, da ne ve, kaj bi lahko bilo ‘madežno’ v primeru prodaje kamnoloma. “Na moji razrešitvi niso povedali, katere zakone sem kršil, govora je bilo le o izgubi zaupanja, kar je lahko zelo subjektivna stvar.”

Glede varščine za kamnolom, pravi Jelen, je vse stvar pogodbe. “Če posla ne spelješ, potem moraš pač vrniti kupnino; ne vem, za kakšno oškodovanje bi tu šlo. Težko komentiram zadevo, ko ne vem, konkretno, kaj je narobe. Če pa je kaj narobe, se razpis razveljavi in naredi novega.”

Spomnimo, RTH je pod vodstvom bivšega direktorja Jelena prodajal kamnolom Vode zgolj na podlagi Gursove ocene vrednosti, brez cenitve. Izhodiščna cena za prodajo kamnoloma je znašala približno 200.000 evrov, čeprav naj bi bile zaloge peska v kamnolomu vredne več kot 3 milijone evrov. Jelen pa naj za ta posel ne bi imel soglasja nadzornega sveta. Ponudnikoma za odkup Kamnoloma Vode, podjetjema AGM Nemec in S-Prom, je RTH včeraj že vrnil skupno 370.000 evrov kupnine.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --