16 C
Trbovlje
sobota, 18. septembra 2021
ZON.siAktualnoKako zmanjšati porabo energije v Litiji?

Kako zmanjšati porabo energije v Litiji?

Kako zmanjšati strošek energije, privarčevati zase in za naše okolje? Zagotovo s sodelovanjem. In tudi z oblikovanjem skupnih načrtov za ravnanje v prihodnje, kot je Lokalni Energetski Koncept (LEK), v katerega se je priključila tudi Občina Litiji in ob tem poziva svoje občane, da prav tako sodelujejo.
Občina Litija je pristopila k pripravi novega LEK-a za obdobje naslednjih 10 let. Energetski koncept občine je pomemben dokument za načrtovanje trajnostnega energetskega razvoja občine, saj zajema številne ukrepe in predloge, s katerimi lahko občina uresničuje učinkovite, ekonomsko upravičene in okolju prijazne energetske storitve v gospodinjstvih, hišah, stanovanjskih blokih, javnih stavbah in podjetjih.
Spoznavanje trenutnega stanja v občini je začetni temelj snovanja vsakega novega koncepta. Tem več odzivov, kot imajo, bolj natančna bo ta slika stanja. Zato vas vabijo k reševanju ankete, ki bo podala konkretne podatke o rabi energije ter nadalje pomagala pri pripravi Lokalnega energetskega koncepta.
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...