23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.si1+1=2Kako poslujejo zasavske knjižnice?

Kako poslujejo zasavske knjižnice?

Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje je vključno z obema enotama – na Izlakah in v Kisovcu – zaprta.

Ne glede na to pa bodo v knjižnici omogočali prevzem gradiva, ne pa tudi vračila. Zamudnina se v času zaprtosti ne bo zaračunavala.

Gradivo za prevzem predhodno naročite preko aplikacije Moja knjižnica ali elektronske pošte (sikzag@zag.sik.si) ali preko telefona (03 56 60 620). Ko bo gradivo pripravljeno, vas bodo obvestili. Prevzem gradiva bo v ponedeljek, torek, četrtek in petek od 10.00 do 14.00 in v sredo od 14.00 do 18.00 pri oknu desno od vhoda v knjižnico. Prosijo, da pri tem upoštevate vse znane ukrepe.

Svoja vrata je bila primorana zapreti tudi Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik. Zaprte je matična knjižnica in Premična zbirka v Steklarni.

Možen bo prevzem že vnaprej naročenega gradiva, in sicer v ponedeljek, torek, četrtek in petek od 10.00 do 14.00, v sredo od 14.00 do 18.00 pred vhodom v knjižnico/desno okno ob vhodu. Uporabniki naj nosijo masko in si pred tem razkužijo roke. Prav tako naj se ne srečujejo med seboj, oziroma naj spoštujejo razdaljo 1,5 metra. Uporabnike prosijo, da gradivo rezervirajo preko storitve moja knjižnica ali telefona 03 56 46 175 oz. 040 175 886 ali e-pošte knjiznicahra@hra.sik.si.

Vračil že izposojenega gradiva tudi v Hrastniku ne bo. Zamudnina se od 24.10.2020 ne obračunava, zato ni potrebno, da si izposojeno gradivo podaljšujete sami preko telefona ali sistema Cobiss (Moja knjižnica). Gradivo boste vrnili, ko bo knjižnica ponovno odprta.

Bralcem iz Trbovelj bodo v Knjižnici Antona Seliškarja Trbovlje nudili brezkontaktno izposojo knjižničnega gradiva.

Vstop v knjižnico ni mogoč, tudi v Trbovljah gradiva ne boste vračali in ne bodo obračunavali zamudnine.

Prevzem gradiva bo pred glavnim vhodom v trboveljsko knjižnico v ponedeljek in torek od 12. do 19. ure in sreda, četrtek in petek med 8. in 14. uro.

Gradivo si naročite vnaprej preko elektronske pošte knjiznicatrb@trb.sik.si ali na telefonu 03 56 25 712 ali preko aplikacije Moja knjižnica/Cobiss.

Vse tri zasavske knjižnice svoje bralce vabijo, da v času zaprtih knjižnic izkoristijo priložnost spletnih knjig in berejo na računalnikih, tablicah ali telefonih preko portala BIBLOS. Časopise pa preko portala PRESSREADER.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...