-- OGLAŠEVANJE --

Kaj vse bo do jeseni novega na zagorskih šolah?

-- OGLAŠEVANJE --

Poletni čas je več kot idealen za prenove, spremembe in investicije v šolske zgradbe. Največji projekt bo letos v Zagorju zagotovo na Srednji šoli Zagorje, kjer so se lotili celovite energetske prenove.

Poletje bo na zagorski srednji šoli v znamenju obnove in energetske sanacije druge polovice fasade, ki se bo delno financirala s sredstvi ministrstva. Kot je povedala ravnateljica Maruša Kolar je predviden rok zaključka je konec novembra. Med poletjem pa se bodo opravljala tudi manjša vzdrževalna dela, kot so pleskanje, čiščenje prostorov in podobno.

Aktivni so tudi na Izlakah ter Mlinšah. V času poletnih počitnic na obeh šolah potekajo vzdrževalna dela in sicer generalno čiščenje šolskih prostorov in okolice šole, pleskanje nekaterih učilnic in hodnikov. Konec avgusta bodo poskrbeli za zaščito lesenih oken, eno od učilnic na Mlinšah bodo, po besedah ravnatelja Uroša Burgerja, opremili z novimi klopmi in stoli.

Na matični šoli na Izlakah poteka tudi sanacija dela šolskega stropa telovadnice skozi katerega je ob močnejših padavinah zamakalo v notranjost. Letošnje poletje se bodo lotili še popravila in zaščite betonskih okenskih polic Pleskanje poteka v nekaterih potrebnih šolskih prostorih. Kot vedno pa bodo opravili tudi še celo vrsto manjših vzdrževalnih del.

Na OŠ Slavka Gruma bodo poleg vzdrževalnih del letos polepšali zunanjost. Prepleskali bodo spodnji del stene in ograjo pri vhodu v šolo.

Rokave naj bi zavihali tudi na treh lokacijah, ki spadajo pod OŠ Ivana Skvarše, kjer do konca avgusta potekajo manjša popravila in ureditev okolice.

Med poletnimi počitnicami bodo na matični šoli v Toplicah prebelili dva hodnika, zbornico in dve učilnici. Učenci OŠ Toneta Okrogarja se bodo razveselili dveh novih interaktivnih zaslonov na dotik, na šoli pa bodo prenovili še inštalacije kuhinje in dodali nove stolčke za aktivno sedenje – ti bodo šli na vse tri lokacije. Na PŠ Šentlambert sledi še beljenje jedilnice. Zamenjali bodo tudi nekaj dotrajanega pohištva na razredni stopnji. S pomočjo sponzorskih sredstev so kupili stopniščni vzpenjalnik za učenca na invalidskem vozičku, uredili bomo tudi sanitarije za invalide.

FOTO: Vau! Takšna je učilnica na zagorski osnovni šoli

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --