today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.si1+1=2FOTO: Vau! Takšna je učilnica na zagorski osnovni šoli

FOTO: Vau! Takšna je učilnica na zagorski osnovni šoli

Osnovna šola Ivana Skvarče v Zagorju se ponaša z dvema novima učilnicama. Prva je hkrati tudi večnamenski prostor poimenovan Van Goghova soba. Druga pa je učilnica na prostem v sklopu urejanja šolskega dvorišča. Namenjeni sta vsem starostnim skupinam.

Ravnateljica Kristina Renko zadovoljstva ne skriva: »Mi Slovenci smo fleksibilni, povsod uspešno pobiramo dobre ideje, tale o učilnicah je doma na Finskem. Ker želimo, da se v 21. stoletju v šoli počutimo prijetno, smo vanjo pripeljali naravo in to na umetniški način. Izhajamo iz ideje, da sta v prostoru, kjer se dobro počutijo učenci in učitelji, učenje in poučevanje prijetnejša in posledično bolj učinkovita. Naša šola postaja v zadnjih letih vse bolj po meri vseh nas.«

»Nova učilnica ni samo to, je tudi večnamenski prostor, kjer lahko potekajo različni sestanki, varstvo, predstavitve, popoldanska aktivnost … saj je prostor zelo funkcionalno opremljen s pridihom narave in umetnosti. Povezali smo zunanji in notranji svet. V stilu velikega nizozemskega slikarja jo je poslikala kolegica Barbara Lekše.« je še dodala ravnateljica.

Na visokih gredah učilnice na prostem so že zasajene okrasne rastline, začimbnice, grmovnice, drevesa … Barve so usklajene, macesnove klopi so narejene v dveh višinah, tako da višje služijo kot mize. Te dni bodo postavljene še krožne klopi. Veliko izobraževalnih vsebin bo lahko predstavljeno v takšnem okolju. Obe učilnici sta že javno predstavljeni v času 45. državnega tekmovanja mladih čebelarjev. Prve izkušnje uporabe so zelo pozitivne saj so zadovoljni tako učenci, kot tudi učitelji.

Van Goghova soba

Učilnica na prostem

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...