20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoKaj so zasavski policisti najbolj preverjali med prazniki?

Kaj so zasavski policisti najbolj preverjali med prazniki?

Med minulimi božičnimi prazniki so policisti največ kršitev odlokov iz Zakona o nalezljivih boleznih obravnavali v Zagorju ob Savi, v Litiji pa so pridržali dva neposlušneža, pri katerih so našli tudi prepovedano drogo.

Četudi je letošnji december precej drugačen od tistih, ki smo jih vajeni iz minulih let, je še daleč od tega, da policisti ne bi imeli veliko dela. V minulih božičnih praznikih so morali posredovati v prav vseh zasavskih občinah. Imeli so opravka z uporabniki prepovedane pirotehnike, z uživalci prepovedane droge, še naprej pa budno spremljajo spoštovanje odlokov iz Zakona o nalezljivih boleznih – kar med drugim pomeni nošenje maske in spoštovanje prehajanja občinskih meja.

V Hrastniku tri opozorila in en plačilni nalog

Hrastniški policisti so med 24. in 27. decembrom, obravnavali eno kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer so kršitelju izdali plačilni nalog. V tem času so policisti ugotovili štiri kršitve odlokov izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, pri čemer so v treh primerih izrekli opozorilo in izdali en plačilni nalog.

Litijan se je poslužil prepovedane pirotehnike

Na območju Policijske postaje Litija so policisti obravnavali tri kršitve javnega reda in miru v zasebnih prostorih. V dveh primerih so kršitelju izdali plačilni nalog, zoper enega kršitelja vodijo tudi postopek zaradi kršitve po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih

Policisti so zaradi neupoštevanja ukazov in nadaljevanja s kršitvami javnega reda in miru na javnem kraju pridržali dve osebi. Pri tem so jima zasegli tudi prepovedano drogo in zoper njiju vodijo prekrškovne postopke.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje odvzema in poškodovanje delovnega stroja, kjer storilec še ni znan, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo. V tem času so policisti ugotovili tudi štiri kršitve odlokov, izdanih na podlagi
Zakona o nalezljivih boleznih pri čemer so v vseh primerih izrekli opozorilo.

21 kršitev novih odlokov v Zagorju

Med božičnimi prazniki so bili na terenu dejavni tudi zagorski policisti, ki so obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru, eno na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru. Enemu kršitelju so policisti izdali plačilni nalog. Prejeli so tudi obvestilo o pokanju petard, vendar ob kontroli policisti kršitve niso zaznali.

V tem času so policisti ugotovili enaindvajset kršitev odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, pri čemer so v devetnajst primerih izrekli opozorilo in izdali dva plačilna naloga.

Trboveljčanom med prazniki zasegli drogo

Na območju Policijske postaje Trbovlje so možje v modrem obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer je bil obema kršiteljema izdan plačilni nalog. Dvema osebama so zasegli manjšo količino prepovedane droge in zoper njiju vodijo prekrškovni postopek.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari po prvem odstavku 220. člena KZ-1, o čemer bodo obvestili pristojno tožilstvo. V tem času so policisti ugotovili eno kršitev odlokov izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih, pri čemer so izrekli opozorilo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...