29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualnoKaj se dogaja s cestnima zaporama???

Kaj se dogaja s cestnima zaporama???

Najprej v ponedeljek, nato v četrtek, sedaj tudi jutri ne. Vam je kaj jasno? Tudi nam ni bilo, zato smo šli v lov za pojasnili.

Jutri zapore ne pričakujte!

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) je izdala dovoljenje za cestno zaporo med jutrišnjim dnem in 20. junijem 2015, vendar jutri zapore še ne pričakujte. Helena Petrina iz DRSI je pojasnila, da z zaporo ceste za Savo, čakajo dogovor s krajani Dobovca, saj so dela na eni in drugi lokaciji povezana.

Točno lokacijo cestne zapore med Trbovljami in Hrastnikom najdete TUKAJ!.

Na Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov so prisluhnili krajanom, ki so ostro nasprotovali popolni zapori ceste Dobovec – Trbovlje. Predsednik KS Dobovec Marjan Jamšek je povedal, da so se krajani sestali in pripravili predlog. Sanaciji nikakor ne nasprotujejo, že od februarja opozarjajo na nevarnost, ki v gozdu preži na voznike, pričakujejo pa, da bo cesta odprta vsaj v zgodnjem jutranjem času in popoldan, ko bodo gozdarji z delom zaključili.

 

Jamšek: 'Najbolj nas boli, da občina ni stopila na našo stran.'

Jamšek je izrazil razočaranje nad trboveljsko občino, ki po njegovem ni prisluhnila njihovim željam, temveč je le slepo sledila lastnikom gozdov.  Obvoz v radeško smer bi za krajane pomenil okoli 45 minut dodatne vožnje v dolino. Obvozu, ki ga je predlagala občina po lokalni cesti, prav tako Jamšek nasprotuje. Da ne gre lokalno cesto, temveč gozdno, pojasnjuje, ki je težko prevozna, zato ne razume, kako naj bi po tej poti sploh vozili šolski prevozi.

V začetku tedna so se sestali krajani, občina in Sklad KZG. Sibil Klančar iz Sklada je za naš portal dejala, da želijo prisluhniti krajanom, ki pa bi danes morali poslati svoj predlog, vendar ga še niso. Jamšek je obljubil, da bo to storil v kratkem, Klančarjeva pa da bodo poiskali skupno rešitev in s sanacijo pričeli v najkrajšem možnem času.

 

Ta teden cesti še normalno prevozni

Vsaj 3 dni pred izvedbo del morajo prebivalce obvestiti, kar pomeni, da v tem tednu še ne bo zapore. Ne na Dobovcu in ne na državni cesti Trbovlje – Hrastnik. Ali se bodo dela vendarle pričela v ponedeljek, pa boste izvedeli v kratkem.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...