-- OGLAŠEVANJE --

Kaj je zdaj res in kaj ne? Gabrič vs. Matanović

Že prežvečena, več mesecev stara zgodba o neprimernem vedenju trboveljske županje na občinski prireditvi se še vedno ni razpletla.

-- OGLAŠEVANJE --
Igor Matanović

Policijsko vabilo na zaslišanje zaradi žaljive obdolžitve Jasne Gabrič preko Facebooka, ki ga je pred dnevi prejel gostinec Igor Matanović, in ki je zaokrožilo po Facebooku, znova razburja.

Poklicali smo Igorja Matanovića, ki pa v tem primeru ne želi dajati izjav: “da ne bodo nepremišljene.” Vseeno meni, da gre za pretiravanje županje, ki se je ‘spotaknila’ ob gostince, namesto da bi se ukvarjala s pomembnejšimi zadevami

“Pljuvanje, laži in neresnice”

Jasna Gabrič
Jasna Gabrič

Bolj zgovorna je bila trboveljska županja Jasna Gabrič, ki pravi, da je ovadbo proti Matanoviću že pred meseci vložila kot fizična oseba in ne kot županja: “Želim, da se preverijo dejstva, saj je bilo proti meni osebno toliko pljuvanj, laži in neresnic, ki so šle preko meje kulturnega dialoga. Matanović ni prvič prestopil meje dobrega okusa, tokrat gre za osebno razžalitev.” Pri tem je Gabričeva poudarila, da ljudje ne ločijo med ovadbo, ki pomeni, da policisti osumljenca pokličejo in izprašajo, in tožbo, ki pomeni, da bi bil klican na sodišče.

“Še zadnjič ponavljam, da me na poletni občinski prireditvi ni nihče pijane odnesel ali pospremil iz lokala. Sem pa natakarici v Mladinskem centru Trbovlje rekla, da ni prav, da zapirajo in iz lokala podijo goste, saj so tudi sosednji lokali še obratovali. Pred tem pa sem natakarici za šankom, ki je vpila na našo sodelavko, povedala, da se obnaša neprimerno,” dogajanje opisuje Gabričeva.

In kaj o tem pravijo v Mladinskem centru Trbovlje?

“O dogodku, o katerem sprašujete, sem bila obveščena naslednji dan s strani občine Trbovlje in s strani sodelavcev. Nesporazum smo ta isti dan rešili,” nam je povedala direktorica MCT Katarina Nučič.

Policija ne more odstopiti od pregona kaznivega dejanja

Preverili smo tudi, ali je policija res odstopila od pregona proti Matanoviću, ker ni zaznala kaznivega dejanja. Na Policijski upravi Ljubljana pravijo, da na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, zaradi spoštovanja določil varstva osebnih podatkov ne morejo odgovoriti.

“Pri tem pa pojasnjujemo, da policija ne more odstopiti od pregona kaznivega dejanja. Policija je dolžna preveriti vsako prijavo, ki se nanaša na sum kaznivega dejanja in nima pristojnosti ‘zavrniti ali zavreči’ ovadb …,” pravijo na Policijski upravi Ljubljana.

V vsakem primeru mora o svojih ugotovitvah obvestiti pristojno tožilstvo, ki odloča o dokazih in nadaljnjih postopkih. V kolikor je ugotovljeno, da je naznanjeno kaznivo dejanje takšno, ki se preganja na zasebno tožbo, policisti prijavitelja napotijo na sodišče, kjer lahko poda predlog za pregon.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --