4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoKaj ima mlada Bolgarka pripravljeno za Zasavce?

Kaj ima mlada Bolgarka pripravljeno za Zasavce?

Simpatična Bolgarka je pred 7 meseci prišla v Slovenijo. Ker ni bila srečna, je dobro plačano službo v veliki korporaciji pri 27- letih pustila in se odpravila v življenju iskat kaj več. Zadala si je cilj, da odgovori na večno vprašanje, kaj je sreča? Ne pristaja na to, da v svetu posameznik nima vpliva. Antoaneta se je odločila, da bo svet spremenila na boljše in na poraz ne pristaja.

Ko se nekaj odloči, tako je

In ko se mlada Bolgarka nekaj odloči, potem to tako je, v smehu pojasni. Antoaneta Toncheva je v londonskem muzeju sreče posnela film “What is happiness?”. S filmom je želela pokazati, kje vse najdemo srečo, in da preprostega odgovora ni. Sreča je povsod. V nasmehu, v dobri hrani, v jutranjem soncu, v prebrani knjigi, v slastni čokoladi … V film je vložila mesece dela, zato si srčno želi, da bi na premiero, ki bo v Zagorju, pride kar največ ljudi.

Premiera filma What is happiness bo v petek, 2. 2. 2018, ob 18. uri, v Mladinskem centru Zagorje. Po ogledu filma ima Antoaneta pripravljene tudi delavnice, hrano sreče in mnogo zabavnih presenečenj! Vse je brezplačno!

Kot EVS prostovoljka živi v Zagorju in deluje v Mladinskem centru Zagorje. Kaj je njeno delo v revirjih opiše nekako takole: “Sem promotorka Zasavcev. Želim, da ljudje nekaj ukrenejo glede svoje sreče.” Obenem želi v Zasavje prinesti nekaj Bolgarije, predstaviti razlike v državah in podobnosti. Sodeluje v zagorskem vrtcu, kjer otroci spoznavajo, da se lahko sporazumevajo na mnogo načinov, tudi če nekdo ne zna istega jezika. Antoaneta ima vsak teden tudi angleški kotiček, kjer se s krajani druži in pogovarja v angleščini.

Iz mesta z 1,2 milijona prebivalcev v Zasavje

Zagorje in Zasavje sta bila za mladenko sprva velika sprememba, saj je prišla iz velikega mesta. V Bolgariji živi v Sofiji s svojima staršema, ki jo pri vseh njenih življenjskih odločitvah podpirata. “Delaj kar hočeš, midva bova stala za tabo,” pravita. Antoaneta rada potuje in eden izmed ciljev je tudi prepotovati Evropo, rada bi obiskala vsa glavna mesta, nato sledi še Afrika, Azija.

Kot EVS prostovoljka ima bivanje plačano, prav tako dobi nekaj malega žepnine. “Čisto dovolj, če si skromen in če ne hodiš na zabave,” je prepričana Antoaneta, ki je delala že od svojega 16-leta in si je privarčevala dovolj denarja, da bo po zaključku prostovoljstva v Sloveniji lahko šla izpolnjevat svoj seznam želja s potovanjem po Evropi.

Zasavje, čeprav majhno, ima vse

“Slovenci ste bolj zaprti ljudje,” opisuje domačine. V majhnih mestih v Bolgariji ni pol toliko stvari kot v Zasavju. Cel kup lokalov, bazen, bowling, drsališče … navdušeno našteje. Mladenki se bodo dobro v spomin vtisnili tudi zasavski hribi, najbolj v Zagorju ji je všeč Evropark. Domov pa nikakor ne bo odšla brez selfija z slavnim dimnikom, še obljubi.

https://www.mczos.si/2018/02/what-is-happiness-2/ 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...