-- OGLAŠEVANJE --

Kaj bo s kinom v Hrastniku?

-- OGLAŠEVANJE --

Tehniko za predvajanje filmov v Hrastniku je povozil čas. Ali je obiska dovolj, da bo KRC v sodelovanju z občino investiral v novo opremo ali je konec kina v Hrastniku?

Na včerajšnji občinski seji so se svetniki seznanili s poročili javnih zavodov, med drugim tudi s poročilom Kulturno rekreacijskega centra Hrastnik, ki ga je predstavila direktorica Tina Moljk. Svetniki so izpostavili težavo, s katero se sooča hrastniška kinodvorana. Namreč, večina novih filmov, ki se vrtijo v kinematografih je narejena v digitalni tehniki, medtem ko hrastniška tehnologijo omogoča le predvajanje na filmskih trakovih, ki pa jih je vsak dan manj.

Direktorica je pojasnila, da bi investicija v nakup novega projektorja, ki bi omogočal predvajanje sodobnih filmov znašala okoli 100 tisoč evrov, bolj pa se nagibajo k investiciji v nadomestni projektor, ki bi stal okoli 20 tisoč evrov in bi ga lahko uporabljali tudi na raznih prireditvah in proslavah. Seveda pa je vprašanje, ali je investicija sploh smiselna, glede na to, da imajo kino predstave v Hrastniku včasih le peščico obiskovalcev.

Občinski svetnik Denis Meterc je omenil tudi možnost najema projektorja, o kateri pa na KRC-u še niso razmišljali.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --