19 C
Trbovlje
nedelja, 4. junija 2023
ZON.siAktualnoKaj bo s kinom v Hrastniku?

Kaj bo s kinom v Hrastniku?

Tehniko za predvajanje filmov v Hrastniku je povozil čas. Ali je obiska dovolj, da bo KRC v sodelovanju z občino investiral v novo opremo ali je konec kina v Hrastniku?

Na včerajšnji občinski seji so se svetniki seznanili s poročili javnih zavodov, med drugim tudi s poročilom Kulturno rekreacijskega centra Hrastnik, ki ga je predstavila direktorica Tina Moljk. Svetniki so izpostavili težavo, s katero se sooča hrastniška kinodvorana. Namreč, večina novih filmov, ki se vrtijo v kinematografih je narejena v digitalni tehniki, medtem ko hrastniška tehnologijo omogoča le predvajanje na filmskih trakovih, ki pa jih je vsak dan manj.

Direktorica je pojasnila, da bi investicija v nakup novega projektorja, ki bi omogočal predvajanje sodobnih filmov znašala okoli 100 tisoč evrov, bolj pa se nagibajo k investiciji v nadomestni projektor, ki bi stal okoli 20 tisoč evrov in bi ga lahko uporabljali tudi na raznih prireditvah in proslavah. Seveda pa je vprašanje, ali je investicija sploh smiselna, glede na to, da imajo kino predstave v Hrastniku včasih le peščico obiskovalcev.

Občinski svetnik Denis Meterc je omenil tudi možnost najema projektorja, o kateri pa na KRC-u še niso razmišljali.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Dirka na Katarino – zaprte bodo ceste po Trbovljah

Jutri bo v Trbovljah potekalo tradicionalno tekmovanje športnih avtomobilov na Katarino, ki ga organizira društvo Magnet. Vabljeni na ogled dirke in razstave starodobnih vozil....
X