17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoKaj bo nastalo na lokaciji TET?

Kaj bo nastalo na lokaciji TET?

“Po pravici povedano, odziva oziroma konkretnih predlogov, kaj bi na lokaciji TET lahko potekalo v prihodnosti, nismo dobili. Prejeli smo le nekaj poizvedovanj,” je bil nad neuspešnim zbiranjem predlogov in idej za nadaljnjo uporabo lokacije TET razočaran predsednik Odbora za razvoj energetike v Zasavju (OREZ) Tomaž Trotovšek.

Rešitev za lokacijo bo treba najti!

Tomaž Trotovšek

A rešitev za lokacijo bo treba najti, poudarja Trotovšek: “V gostilni smo vsi pametni, vsi imamo tisoč idej, ko pa je to potrebno, nihče ne zbere poguma in napiše treh stavkov na papir.”

Območje TET je po prostorski zakonodaji trenutno namenjeno za potrebe gospodarske in javne infrastrukture, gre za industrijsko oziroma energetsko lokacijo, zato tu ni stanovanjskih stavb. A teoretično, ne praktično gledano, bi bilo mogoče tudi to.

“Nedolgo nazaj je občina Trbovlje sprejemala pobude za spremembe in dopolnitve Občinskega podrobnega načrta (OPN), vendar s strani lastnika TET, Holdinga slovenskih elektrarn (HSE) ni bilo pobude za spremembo namembnosti lokacije,” pravi Trotovšek.

Najprej ideje, nato iskanje investitorjev

Izkoristila bi se lahko upravna stavba, tu bi lahko bile zaloge za državne rezerve nafte, industrijska cona, saj je v bližini je cesta, železnica … a iskanje rešitve za lokacijo TET ni stvar enega človeka, pravi Trotovšek, zato namerava OREZ pripraviti okroglo mizo in povabiti ljudi, ki bi lahko zbrali nekaj predlogov.

“To za sabo seveda potegne potrebo po investitorju, kapital bi lahko bil tako slovenski kot tuji. Seveda pa morajo biti nove namembnosti sprejemljive za lokalno skupnost ter poskrbeti za nekaj novih delovnih mest,” meni Trotovšek, ki se bo v kratkem sestal s predstavniki HSE.

POVEZANI ČLANKI:

Konec zasavske energetike znan?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...