15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoJutri epidemija, kaj to pomeni?

Jutri epidemija, kaj to pomeni?

Danes zvečer je z objavo na tweeterju presenetil predsednik vlade Janez Janša, ki je sporočil, da je od jutri za naslednjih 30 dni razglašena epidemija za vso državo.

Vladni govorec Jelko Kacin ne iz Brda pri Kranju, kjer poteka dopisna seja vlade, sporočil, da jutri sprememb za državljane ne bo. “Zato smo razglasili epidemijo, da bomo imeli pravno podlago za ukrepe, ki bodo sledili. Na podlagi tega se lahko aktivira državni načrt civilne zaščite in župani bodo imeli ob sebi izpolnjene pogoje za ukrepanje,« je dejal Kacin in pojasnil, da bo v ponedeljek le uradna razglasitev.

Kaj epidemija pomeni za uslužbence in šolarje?

Jutri gredo torej vrtčevski in osnovnošolci od 1. do 5. Razreda v šolo enako kot prejšnji teden. V naslednjih dneh se bodo postopoma aktivirali novi ukrepi. Kot je dejal Kacin, bodo ukrepi selektivni in se bodo v naslednjih dneh še razdelali. »Moramo biti samodisciplinirani in nositi maske in morda vseh ukrepov ne bo treba uvesti,« je zaključil Kacin.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...