14.5 C
Trbovlje
četrtek, 8. junija 2023
ZON.siAktualnoJorgić zmagovalec evropskega turnirja

Jorgić zmagovalec evropskega turnirja

V finalu evropskega TOP-16 v Montreuxu je hrastniški vrhunski športnik Darko Jorgić ugnal nemškega tekmeca in postal zmagovalec turnirja v Švici. 

Jorgić je premagal Danga Quija iz Nemčije z 4:2 in mu tako vrnil tudi za lanski poraz na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Munchnu.

Po zmagi je hrastniški športnik dejal: “Ves čas sem imel dober občutek, glava je bila na pravem mestu, agresiven sem bil že na njegove prve žogice. Vedno rad igram v Montreuxu, tu imam veliko navijačev, ki se jim zahvaljujem za spodbudo”.  

Pred tem je deveti na lestvici in drugi nosilec v polfinalu s 4:2 (-8, 10, 10, -7, 4, 10) premagal večkratnega zmagovalca tega turnirja in evropskega prvaka Dimitrija Ovčarova, pri tem pa poleg kakovosti pokazal tudi dobre živce, kar tri nize je dobil v končnici, z izidom 12:10. Prvi nosilec Šved Truls Möregardh je izpadel v četrtfinalu, ugnal ga je Anglež Liam Pitchford.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Urnebes nad Zasavjem, iskalna akcija za pogrešano v potoku

Iz zagorskega konca poročajo o poplavljenih kleteh, voda ogroža stanovanjsko hišo, v Orehovici je poplavilo cestišče in cesta med Trojanami in Izlakami ne neprevozna. Poplavilo...
X