11.5 C
Trbovlje
sobota, 15. maja 2021
ZON.siAktualnoJi bo tokrat uspelo?

Ji bo tokrat uspelo?

Že od lanskega septembra na trboveljskem centru za socialno delo iščejo novega direktorja oziroma direktorico. Jutri bo nov razpis objavljen v Uradnem listu.

Prvi razpis je padel v vodo, saj menda, kot je takrat dejala predsednica Sveta Zavoda Aleksandra Ocvirk, nihče od kandidatov ni izpolnjeval pričakovanj glede vizije in razvoja CSD Trbovlje.

In so razpis ponovili, v času med enim in drugim pa je, obenem tudi članica taistega sveta zavoda, nekdanja poslanka Barbara Žgajner naredila izpit, potreben za prijavo in se uvrstila med 5 kandidatov, ki so ustrezali formalnim pogojem. Svet Zavoda jo je kot kandidatko, ki je ustrezala njihovim pričakovanjem izbral, potrdil pa jo je tudi trboveljski občinski svet.

Sum korupcije preprečil imenovanje

Padle so obtožbe, prijave na protikorupcijsko komisijo, na policijo, letele so anonimke in vse skupaj je podkurilo ministrico Anjo Kopač Mrak, zato soglasja k njeni k kandidaturi vendarle ni izdala. Z njenega kabineta so sporočili, da proti kandidatki Kopač Mrakova nima nič, obstaja pa sum korupcije v zvezi s postopkom, zato bo razpis potrebno ponoviti.

Razpisa Ocvirkova danes še ni želela komentirati, več bo znanega jutri po objavi.

Gre Žgajnerjeva še enkrat v boj?

Poklicali smo Žgajnerjevo in jo vprašali ali jo lahko znova pričakujemo med kandidati. 'Pustimo času čas' je dejala in dodala, da bo do konca razpisa še razmislila.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...