4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoJevničani bogatejši za nov športni dom

Jevničani bogatejši za nov športni dom

Še v letošnjem letu bo jevniški šport dotrajan objekt zamenjal za nov športni dom.

“NK Jevnica se je pri izvajanju športne dejavnosti vrsto let soočal s problematiko neustreznega, dotrajanega in prostorsko nefunkcionalnega obstoječega športnega doma” stanje opišejo na litijski občini. Zaradi tega je v lanskem letu občina začela s postopki za izgradnjo novega objekta.

Nov dom bo na 160 kvadratnih metrih imel urejene sanitarije, skupinske prostore, fitnes sobo in druge pomožne prostore. V sklopu projekta se bodo urejale tudi zunanje površine s parkirišči.

Objekta se bodo poleg nogometašev gotovo razveselila tudi lokalna društva in ostali prebivalci tega območja, so prepričani na občini, saj bodo prostore lahko uporabljali za izvajanje različnih dejavnosti. Za objekt so Litijani pridobili sredstva Fundacije za šport v višini 50.000 evrov, preostala sredstva, dobrih 460 tisoč evrov, bo občina financira iz občinskega proračuna. Dela, ki naj bi se zaključila še letos, izvaja družba Akvaing d.o.o.

Iz naslova vlaganj v šport bodo v Litiji letos pripravili še dokumentacijo za izgradnjo kolesarskega parka “pumptracka”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...