4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoJe to mogoče? V Zasavju so se covid številke "ustavile"

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7 okužb več. Včeraj so zabeležili po le en primer nove okužbe v treh zasavskih občinah, v Zagorju pa celo nobenega.

Trenutno ima aktivnih 108 primerov Litija, sledi jih Zagorje ob Savi s 77, najmanj okužb pa beležita občini Trbovlje (52) in Hrastnik (48). Pred natanko tednom dni je imelo Zasavje skupaj 278 aktivnih primerov, danes za sedem več: 285.

Gregor Pajić, direktor ZD Hrastnik

V Hrastniku so imeli pred štiri tedni 9 pozitivnih, pred tremi 17, dva tedna nazaj 26 in prejšnji teden 21 pozitivnih. “Iz zgoraj navedenega izhaja, da se rast pozitivnih oseb na COVID umirja. Zmanjšanja še ne občutimo, ker delujejo ukrepi vedno z zamikom, “ pripoveduje direktor Gregor Pajić, ki pravi tudi, da so v ZD Hrastnik v stalni pripravljenosti in upoštevajo vse ukrepe države in nas samih za zmanjšanje tveganja širitve virusa.

SORODNI ČLANKI:

Od prejšnjega tedna za skoraj 50% okužb več

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...