today-is-a-good-day
12.2 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoJe še kaj zazidljivega v Zasavju?

Je še kaj zazidljivega v Zasavju?

Tokrat smo oko vrgli le na zazidljive parcele, katere se javno prodajajo na spletnem oglasniku. Kar 32 parcel – ene večje, druge manjše, so naprodaj v treh zasavskih občinah. Za najcenejšo veliko slabih 1600 kvadratnih metrov lastnik želi 18.000 evrov, pri najdražji veliki dobrih 4000 kvadratnih metrov, pa oglašujejo posamezen meter po 100 evrov.

Sveta Planina, Mlinše in Studenci v Hrastniku

Začnimo pri najcenejši zazidljivi parceli na območju Svete Planine. Gre za stavbno zemljišče, ki je veliko 1.597 kvadratnih metrov, preko zemljišča gre vodovod, električna napeljava, prav tako do parcele pelje asfaltirana cesta, še v oglas zapiše lastnik. Zemljišče je trenutno zaraščeno, še vedno pa je večino travniških površin, del je gozd. Kot smo že zapisali je parcela oglaševana za 18.000 evrov.

Trikrat manjša parcele se prodaja na Dolgem brdu pri Mlinšah. Tam za 530 kvadratnih metrov zazidljive parcele pričakujejo 20.000 evrov. Tako kot prva, je tudi ta ponudba zasebna in brez posrednika.

In še tretje po vrsti med najcenejšimi je zemljišče veliko 1.148 kvadratnih metrov, od tega je dobrih 1.045 kvadratnih metrov zazidljivega v naselju Studence v Hrastniku. Lastniki pravijo, da gre za razmeroma ravno parcelo, ki je obdana z naravo. Dostop do parcele je po solastniški cesti, katere solastnik ob nakupu postane tudi novi lastnik. Prodajalec želi za omenjeno parcelo 20 tisočakov.

Koliko parcel se je v Zasavju prodajalo pred tremi leti? In kakšne so bile cene takrat?

Najcenejše parcele, ki so objavljene na nepremičninskem portalu in so označene kot zazidljive so v Trbovljah. Ena v Praprečah, ki je velika 750 kvadratnih metrov, lastniki pa zanjo pričakujejo 5 tisoč evrov. Druga najcenejša prav tako spada pod trboveljsko upravno enoto in je pozicionirana na Ostenku. Tam za 3.058 zazidljivih kvadratov želijo 5.500 evrov.

V Hrastniku najcenejši zazidljiv kos zemlje, ki je naprodaj šteje okroglih 1000 kvadratov. Cena zanj pa 9.500 evrov. Za tiste, ki iščejo poceni zemljišče v zagorski občini, pa je najcenejše zemljišče v Tirni. Parcela 651 kvadratnih metrov se prodaja za 12 tisočakov.

Več pa v spodnjem članku:

A se prodaja kaj zemljišč za gradnjo v Zasavju?

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...