23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoJe ceneje natočiti gorivo v Zagorju ali v Trbovljah, morda v Litiji?

Je ceneje natočiti gorivo v Zagorju ali v Trbovljah, morda v Litiji?

Če je še nedavno veljalo, da je Vlada tista, ki določa cene goriv, se je to povsem spremenilo s 1. oktobrom letos. Vsak bencinski servis lahko cene oblikuje prosto na trgu. Pa smo preverili, kje v Zasavju je trenutno najcenejše gorivo.

Ponudniki, če bi želeli, lahko cene spremenijo tudi po petkrat dnevno. Edini pogoj, ki ga ob tem imajo, da eno uro pred spremembami cen, to vnesejo v aplikacijo goriva.si. »Podjetja morajo vsako spremembo drobnoprodajnih cen naftnih derivatov na vsakem posameznem bencinskem servisu v Republiki Sloveniji sporočiti ministrstvu najpozneje eno uro pred uveljavitvijo cene na prodajnem mestu.« pravijo na ministrstvu. V praksi se je izkazalo, da se cene naftnih goriv spreminjajo enkrat tedensko in sicer ob torkih. In čeprav ima vsak posamezni bencinski servis možnost, da cene oblikuje po svoje, se je izkazalo (cenam smo sledili dober teden), da so cene pri posameznih ponudniki na vseh njihovih servisi, z izjemo tistih na avtocesti, enake. Se pa cene razlikujejo med posamezniki ponudniki, v Zasavju so to Petrol, MOL in OMV.

Kaja Šindič iz gospodarskega ministrstva pove, da »spletna aplikacija omogoča natančno spremljanje cen in hkrati informiranje potrošnikov o trenutnih cenah posamezne vrste goriva na vseh bencinskih servisih v Sloveniji«.

Trenutno stanje cen neosvinčenega 95 oktanskega neosvinčenega goriva in dizla v Zasavju

Vir: goriva.si

Znano, katere trgovine in kakšen bo trboveljski trgovski center

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...