20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoIzpolnili obljubo: Kljub tveganju bodo v Domu omogočili osebne stike

Izpolnili obljubo: Kljub tveganju bodo v Domu omogočili osebne stike

V začetku tedna je direktor hrastniškega doma starejših Drago Kopušar napovedal, da bodo v kratkem omogočili obiske svojcev. Svojo obljubo je kljub slabi epidemiološki sliki izpolnil, saj je prepričan, da “je kljub tveganjem vam in vašim svojcem, našim stanovalcem, potrebno omogočiti tudi osebna srečanja, ne samo pogovore po video zvezi”.
Čeprav je epidemiološka slika tako v Hrastniku kot v Sloveniji bistveno slabša kot v času sprejema odločitve o prepovedi obiskov in se zavedajo tveganja, so se v Domu odločili, da omogočijo osebna srečanja, ne le pogovore po video zvezi. Po temeljitem razmisleku, kako zagotoviti čim bolj varne obiske oziroma in kako tveganja za vnos okužbe zmanjšati na minimum, so določili naslednja pravila:
 Stanovalec ima lahko na teden samo en obisk.
 Stanovalca lahko obiščejo samo najožji družinski člani (vnuki, pravnuki, prijatelji, sosedje, znanci zaenkrat ne morejo priti na obisk) oziroma oseba, ki je stanovalca že prej redno obiskovala.
 Z obiski bodo začeli v ponedeljek, 14. 12. 2020.
 Obiske bo potrebno predhodno dogovoriti. Klice v zvezi z obiski bo sprejemala delavka na recepciji na tel. št. 03 56 54 100 ali na GSM št. 051 670 226 od 7.00 do 12.00.
 Da se bo nevarnost vnosa okužbe čim bolj zmanjšala, bodo obiski mogoči trikrat tedensko, in sicer v ponedeljek, sredo in soboto, v obeh tednih pred prazniki pa v ponedeljek, torek, sredo in četrtek.
 Obiski bodo potekali v točno določenih terminih s pričetkom ob 9.00, 10.00, 11.00 in 14.00. (Sobota ob 9., 10., 11.) Obiski bodo trajali največ 30 minut.
 V enem terminu bosta lahko imela obisk samo en pomičen in en nepomičen stanovalec, pri čemer obiski ob 9.00 pri nepomičnih stanovalcih ne bodo mogoči.
 Ob prihodu bo potrebno podpisati izjavo, da ste zdravi, da niste bili v stiku z okuženo osebo, izmerjena vam bo temperatura, zabeležena bo vaša telefonska številka zaradi identifikacije kontaktov ob morebitnem prenosu okužbe.
 Potrebno si bo razkužiti roke, nositi masko, vizir, v primeru obiska v sobi še zaščitni plašč.
 Telesni stik s stanovalci (objemi, poljubi, držanje za roko ipd.) zaradi varnosti oziroma preprečitve morebitne okužbe niso zaželeni.
 Zagotoviti bo potrebno ustrezno medosebno varnostno razdaljo.
Pogumno odločitev je direktor pospremil z besedami: “V upanju in z željo, da se boste kljub vsem pravilom na obisku dobro počutili, vas prijazno pozdravljam.”
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...