12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoIzkušnja, ki bo za vedno stala v spominu

Izkušnja, ki bo za vedno stala v spominu

“Nekoliko grenak priokus ostaja zaradi padca, ki me je stal boljše uvrstitve, a verjamem, da bo čez čas to v ozadju; ostala pa bo izkušnja, ki mi bo za vedno ostala v spominu,” po vrnitvi iz zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu pravi zagorski sankač Tilen Sirše.

Sankaško kariero zaključuje, a želi ostati v tem športu

Tilen s sankaško kariero zaključuje: “Od sankanja se žal ne da živeti, mogoče ga je usklajevati s študentskim delom, s službo pač ne,” ugotavlja Tilen, ki že išče službo.

Olimpijske igre si je Tilen zapomnil tudi po hudem mrazu in vetru, zaradi katerega je bilo veliko tekem odpovedanih, šepajoči organizaciji transporta na prizorišča in nekaj težavah s sporazumevanjem, saj večina ni govorila angleško.

Kljub temu si želi ostati v tem športu. Prepričan je, da lahko s svojimi izkušnjami pomaga mlajšim tekmovalcem: “Člani kisovškega društva, ki je edino v Sloveniji, ki se ukvarja s sankanjem na umetnih progah, pridno trenirajo, zdaj so na mednarodni tekmi. Decembra sta se dva tekmovalca udeležila svetovnega pokala, tako da zaledje imamo, čeprav ne gre za šport z dolgo tradicijo.”

SORODNI ČLANKI:

Od zlomljene noge na prvem treningu do olimpijskih iger

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...