27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoIzbruh epidemije: Bolnišnica POPOLNOMA ZAPRTA

Izbruh epidemije: Bolnišnica POPOLNOMA ZAPRTA

Zaradi izbruha virusa gripe A in B so za obiskovalce sprva zaprli interni oddelek, nato še ostale oddelke Splošne bolnišnice Trbovlje.

Edino obvestilo: manjši list na nekaterih vratih

Tamiflu so, po besedah direktorice Romane Martinčič, že prejeli vsi okuženi delavce v stiku, okužbe želijo minimalizirati.

Ker so se na naše uredništvo med vikendom obrnili zmedeni svojci, ki so želeli paciente obiskati, a dlje kot do vrat niso prišli, telefon pa je menda zvonil v prazno, smo se preverjanja lotili tudi sami.

Vse skupaj ena velika zmeda

“Slabo označeno, zaklenjena vrata, telefon pa zvoni v prazno …” opisuje naša bralka, ki je le želela informacije o svoji bolni babici. Kaj točno se je dogajalo med vikendom še preverjamo, tudi interni pogovori z osebjem potekajo, smo izvedeli, zato bomo o tem pisali naknadno.

Na nekaterih bolnišničnih vratih, vhodov je namreč več, so nalepili listke, ki sporočajo prepoved, niti najmanj pa ne usmerijo obiskovalce, kam naj se obrnejo, če želijo pridobiti informacije o bolnih svojcih.

Da gre za slabo organizacijo potrjuje tudi dejstvo, da na svoji spletni strani še danes nimajo nobenega obvestila o prepovedi obiskov.

Kako do informacij o pacientih?

Tudi mi se še nismo uspeli “dokopati” do teh informacij. Vsekakor pa takoj, ko izvemo, poročamo na naši spletni strani.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X