22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoIzbrali prejemnico občinskega priznanja

Izbrali prejemnico občinskega priznanja

Violinistka Tanja Sonc je prejemnica priznanja Ivana Pešca za leto 2018, ki ga podeljuje občina Radeče, je potrdil občinski svet.

Priznanje ji bodo podelili za posebne dosežke in uspešno delovanje na glasbenem področju. Priznanje bodo violinistki, stanujoči v Švici, podelili na proslavi ob kulturnem prazniku.

Priznanje za predstavnico mlade generacije slovenskih violinistov

Tanja Sonc je predstavnica mlade generacije slovenskih violinistov. Osvojila je številne nagrade na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih, med katerimi so najpomembnejše prve nagrade na Brahmsovem tekmovanju v Pörtschachu (Avstrija 2011), na tekmovanju Ferdo Livadić (Hrvaška 2012) in Mladi virtuozi v Zagrebu (2007). Leta 2015 je osvojila 3. nagrado na Kiwanis tekmovanju v Zürichu, 2016 pa prvo nagrado na New Stars Competition. V sezoni 2017/2018 je postala članica orkestra ”Zürcher Kammerorchester”.

Tanja Sonc je Gallusova varovanka, prejemnica štipendije MOL in Rotary klubov Ljubljane. Bila je štipendistka Notenstein La Roche Privatbank, od 2017 naprej pa je štipendistka Villa Musica Rheinland-Pfalz. Med drugim je tudi umetniška voditeljica komornega festivala “Sonc Festival” v Sloveniji.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...