4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.si1+1=2Iz Zagorja prek Atlantika na Tenerif

Iz Zagorja prek Atlantika na Tenerif

V mesecu avgustu je, kljub nestanovitni epidemiološki situaciji, Srednja šola Zagorje izpeljala nov Erasmus + projekt, v sklopu katerega so trije spremljevalci 16 dijakov programov gastronomija, gastronomske in hotelske storitve in trgovec pospremili na 3-tedensko praktično usposabljanje z delom (PUD) v Španijo na otok Tenerif.

“Že drugo leto živimo v drugačni realnosti – dneve in življenje prilagajamo koroni. A življenje se zaradi tega ne sme zaustaviti, zato smo v Srednji šoli Zagorje sledili motu, da je sreča na strani pogumnih,” je sporočila mag. Maruša Kolar, vodja mednarodnega sodelovanja v Srednji šoli Zagorje.

23. avgusta se je začelo potovanje na otok Tenerif, ki je globoko v Atlantskem oceanu, na pol poti med Afriko, Evropo in Ameriko. Po srečnem prispetju so se dijaki najprej seznanili s partnersko organizacijo – FU International Academy, s katero gojijo dobre, profesionalne in vsako leto bolj in bolj tudi že prijateljske odnose.

Dijaki so bili razporejeni, glede na svoje predhodne želje, v tečaj spletnega marketinga ali na delovišča kot kuharji in natakarji. V sklopu spletnega marketinga so vsak dan, 5 dni v tednu, 6 ur spoznavali nova programska orodja, se učili spletne prodaje, izdelovali reklamno gradivo in na koncu pokazali novo pridobljeno znanje z lastnimi predstavitvami.

Celoten tečaj je potekal v angleškem jeziku, mentorji so bili sodelavci s FU Academy. Gastronomi pa so delali v treh gostinskih obratih, kjer so pridobivali nova znanja s področja gastronomije, urili znanje tujega jezika in nadgrajevali svoje znanje v strežbi.

Ob koncu so vsi dijaki prejeli potrdila Euro Pass, ki so verificirani certifikati v mednarodnem merilu, potrdila o udeležbi v projektu Erasmus+,  hkrati pa jim bo v šoli priznan tudi PUD.

Tudi čas za “prosto po prešerno”

Dva dneva sta bila namenjena prostemu času, počitku in strokovnim ekskurzijam, v sklopu katerih so si dijaki ogledali enega najvišjih vulkanov v Evropi, Teide, se ustavili v etnološki vasi La Orotawa, svojo adrenalinsko plat izživeli v največjem vodnem zabaviščnem parku Siam Park, kjer so preskusili tudi tisto, za kar so prej mislili, da si ne bodo upali, in zaključili obiske v prekrasnem živalskem vrtu Loro Park, v katerem so od blizu, v avtentičnem okolju videli najbolj zanimive, eksotične in redke živali ter uživali v predstavah delfinov, ork, papig, pingvinov in opic.

Kar je ostalo prostega časa, so ga namenili poležavanju ob bazenu, kopanju v Atlantskem oceanu, igranju namiznega tenisa, tenisa in mini golfa in tekmovanju v odbojki ter učenju surfanja.

Po treh tednih se je bilo potrebno vrniti domov. Na rodna tla so prišli vsi čili in zdravi, prepričani, da to ni zadnja tovrstna izkušnja. “Mi pa se že pripravljamo na nove izzive, ki jih bomo zelo kmalu uresničili na Siciliji, v Valenciji, na Portugalskem in ponovno na Tenerifih. Ostajamo namreč ena od vodilnih šol v izvajanju Erasmus+ projektov,” zaključuje Kolarjeva.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...