-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoIz trbouskiga špajza na vaš krožnik

Iz trbouskiga špajza na vaš krožnik

V petek se je začel 3. kulinarični festival Iz trbouskiga špajza, ki združuje staro in novo ter briše meje med generacijami. Kar osem lokalnih gostincev v sklopu dogodka predstavlja jedi, povezane z industrijsko dediščino mesta, pa tudi dobrote in specialitete izpod ustvarjalnih rok njihovih kuharjev.

Ko se v kuhinji srečajo tradicija in sodobni načini priprave hrane, nastane nekaj drugačnega, nekaj pristnega in povsem zasavskega. Ponudba, iz katere se najde za vsakogar nekaj, je bogata in pestra, na skrbno pripravljenih krožnikih pa se znajdejo jedi, ki so jih jedle generacije pred nami, kot tudi prave kuharske mojstrovine, ki danes nastajajo v lokalnih gostilnah.

Že imena so pristna, zasavska: pica Žajbeljka, ješprenčkova juha, fižolova župa z vaseršpocli, melšajz, pivski kruhek, šmorn z malininim sorbetom, kurja jetrna pašteta, zajčji ajmuht, …

Kako so prve dni festivala občutili gostinci?

Iz Gostilne Mala malca so razkrili, da posebnega povpraševanja tekom minulega konca tedna ni bilo, “pričakujemo pa večji odziv gostov v tem tednu, saj smo jedi iz menija Iz trbouskiga špajza vključili tudi v ponudbo malic in bo tako lahko vsak dan nekaj knapovskega na mizah.”

Krožnik, iz katerega veje vonj domačega

Glede na trenutne razmere so v Gostilni Martin zadovoljni. “V redu je, samo, da se dela in da se počasi premika na boljše,” je optimistično dejal Tadej Vodušek, ki priznava, da je manj obiska, kot bi ga pričakovali denimo pred 14 dnevi, in sicer zaradi zaostrenih ukrepov, na račun katerih določen delež gostov zaradi neizpolnjevanja PCT-pogojev pač odpade.

Med 19. in 28. novembrom, to je čas poteka kulinaričnega festivala Iz trbouskiga špajza, obiskovalce pričakujejo ponudniki: Bigman, Brin, Mala malca, Martin, Račič, Oskar, Dimnik in K5.

Na spletni in FB strani Občine Trbovlje so objavljeni meniji jedi iz omenjenih restavracij, zraven pa pripisani tudi kontakti in informacija o tem, ali gostinski ponudnik poleg postrežbe nudi tudi dostavo na dom oziroma osebni prevzem pripravljenih jedi.

SORODNI ČLANKI:

Ekskluzivno: Odkrijte TRBOUSKI ŠPAJZ!

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X